Bornova Otelleri Ara

En uygun Bornova otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bornova otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bornova Hakkında

Yamanlar Dağı’nın eteklerinde kurulan Bornova, üniversite kampüsü, gün içinde gençlerle dolup taşan kafeleri ve alışveriş merkezleriyle İzmir’in en canlı ilçelerinden biri. Bayraklı, Buca, Karşıyaka, Konak ve Kemalpaşa ile sınırları çevrilen ilçeye Fahrettin Altay ve Halkapınar gibi noktalardan metroyla ulaşabilirsiniz. İzmir’in Çanakkale, Aydın, Ankara ve İstanbul’la bağlantısını sağlayan yolların merkezinde bulunan ilçe aynı zamanda otogara da ev sahipliği yapıyor. Bu sayede şehirlerarası otobüsleri kullanarak İzmir’e geldiğinizde doğrudan Bornova’ya ulaşabilirsiniz.  

Osmanlı kaynaklarında daha çok ‘’ Birunabad’’ adıyla geçen ilçe o dönemlerde şehrin biraz dışında kalıyordu. Sonradan İzmir’in büyüyerek gelişmesiyle beraber Bornova az katlı villaları ve apartmanlarıyla İzmir’in göz bebeği sayılan yerleşimlerden biri haline geldi. Yine Osmanlı döneminde Bornova’daki bahçelerde tütün ve sebze gibi ürünler yetiştiriliyor, şehrin diğer ilçelerinde satılıyordu. Demiryolu hattının buraya kadar uzatılması, ilçenin kaderini değiştiren başlıca gelişmelerden biri oldu. Özellikle İngiliz kökenli yabancı yerleşimciler konaklarını Bornova’da inşa ettirmiş, ilçenin her alanda gelişerek güzelleşmesine büyük katkı sağlamışlardı.

Günümüzde yerleşik nüfusu 450 bine yaklaşan Bornova, neredeyse her hafta düzenlenen konserleri, sahne gösterileri ve festivalleriyle İzmir’in hayli canlı noktalarından. İlçede bulunan hastane ve üniversite ise bölgeyi İzmir halkı için olduğu gibi yerli ve yabancı turistler için de cazip hale getiriyor. Bornova’da özellikle eski konakların içerisinde hizmet veren mekanlar hayli popüler. Yaz akşamlarında kafeye dönüştürülen konakların bahçesinde oturarak keyifle İzmir’e özgü lezzetleri tadabilirsiniz. Bornova ve çevresindeki İzmir otelleri, şehrin ulaşım araçlarına oldukça yakın. Adnan Menderes Havalimanı’na indikten sonra İZBAN ve metro hatlarıyla otelinize ulaşabilirsiniz.

Bornova Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Bornova Sıkça Sorulan Sorular

Bornova’da bulunan en iyi oteller hangileri?

Bornova’daki popüler oteller içerisinde İbis Styles Hotel Bornova, Anemon Ege Sağlık Oteli ve Coordinat Suites bulunuyor.

Bornova’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Bornova’daki popüler ucuz oteller içerisinde Ege Güneş Hotel, YBK Rezidans ve Ulusoy Hotel Bornova bulunuyor.