Berane Otelleri Ara

En uygun Berane otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Berane otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Berane Hakkında

Karadağ’ın kuzeydoğu bölgesinde yer alan Berane şehri alüminyum alanında önemlidir. Turizmin oldukça iddialı bir şekilde geliştiği kent merkezinde güçlü çelik ve kömür maden yatakları bulunmaktadır. Ayrıca tekstil ve tütün işletmeleri de çoğunluktadır. Bulunduğu coğrafi konumun etkisiyle iklimin çeşitlilik gösterdiği Berane şehri, Akdeniz iklimini yoğun olarak yaşamaktadır.

Yüksek bölgelerde sert bir şekilde hissedilen hava sahası vadi alanlarında ise biraz daha ılımandır. Yazlar kuru ve sıcak geçerken, kışlar nemli ve bol yağışlı geçmektedir. Polimlje Müzesi ve Homeland Müzesi şehrin oldukça önemli mimari alanları arasında yer almaktadır. Berane şehri her yıl çeşitli etkinlikleri, konser ve aktiviteleri bir araya getiren Vrela Zima u Brdima Kültür Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Gün boyunca çeşitli sanatsal faaliyetlerin de yer aldığı kültürel etkinlikte dikkat çekici tasarımlara da rastlanmaktadır.

Karadağ Bölgesine ait yöresel lezzetlerin yoğunlukta olduğu kentte Osmanlı’ya ait birçok lezzet bulmak da mümkündür. İtalyan mutfağı ve Balkan ülkelerine ait ikramların yanı sıra deniz ürünleri de menülerde yer almaktadır. Tütsülenmiş jambon ve peynirle marina edilmiş mantarları oldukça popülerdir. Aerodrom Berane şehrin en önemli ulaşım ağını oluşturmaktadır.

Berane Galeri