Bayrampaşa Otelleri Ara

En uygun Bayrampaşa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Bayrampaşa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Bayrampaşa Hakkında

Bayrampaşa, Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’a bağlı ilçelerden biri. İlçenin yerleşik nüfusu 270 binin üzerinde. Ancak diğer semt ve ilçelerden her gün gelen ziyaretçilerle birlikte bu sayı 1 milyonu aşıyor. Esenler, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Zeytinburnu ile çevrili Bayrampaşa, İstanbul’un Avrupa yakasına dahil olan ilçelerden. Osmanlı döneminde daha çok askeri amaçlarla kullanılan bölge, tarihte İstanbul’un fethinde de kilit rol oynamasıyla biliniyor.

1990 yılından ilçe olan Bayrampaşa, İstanbul’un şehirlerarası otogarına ev sahipliği yapıyor. Üstelik ilçeden geçen otobüs, metro ve dolmuşlar sayesinde buraya Avrupa yakasındaki pek çok yerden kolaylıkla gelme şansınız var. Maltepe Askeri Hastanesi, Bayrampaşa’da bugün de görülebilecek az sayıdaki tarihi yapıdan biri. 1950’li yıllarda bölgede geniş bağlar ve bahçeler bulunuyorken günümüzde yalnızca sokak ve cadde isimlerinde bu bağlardan ve bahçelerden izler görülebiliyor.  

Bayrampaşa’nın ekonomisi daha çok sanayi ve yedek parça ticaretine dayanıyor. İlçede çok sayıda otomobil tamir atölyesi ve küçük sanayi tesisi yer alıyor. Eskiden tarım arazileri konusunda da hayli zengin olan bölgede günümüzde tarım yapılmıyor. Son yıllarda birbiri ardına açılan mağazalardan özellikle mobilya ve ev dekorasyonu üzerine olanlar sayesinde ilçenin popülerliği hayli artmış durumda. Nüfusu 280 bine yaklaşan Bayrampaşa’nın önemli mahalleleri arasında ise Muratpaşa, Cevatpaşa, Vatan, Yenidoğan, Yıldırım ve Kartaltepe yer alıyor. Bayrampaşa ve çevresinde bulunan otellerde kalarak yakınlardaki otogara, alışveriş merkezlerine ve çevredeki iş merkezlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlçedeki otellerde ayrıca ücretli havalimanı servisi, konferans ve toplantı odası gibi olanaklar sağlanıyor.

Bayrampaşa Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Bayrampaşa Sıkça Sorulan Sorular

Bayrampaşa’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Bayrampaşa’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Golden Tulip İstanbul Bayrampaşa, Ramada Plaza By Wyndham İstanbul Tekstilkent ve Doubletree By Hilton İstanbul Topkapı bulunuyor.

Bayrampaşa’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Bayrampaşa’daki popüler ucuz oteller içerisinde Lina Suites, İnterstellar Hotel ve Ramada Encore Bayrampaşa bulunuyor.