Adapazarı Otelleri Ara

En uygun Adapazarı otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Adapazarı otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Adapazarı Hakkında

Adapazarı, Marmara Bölgesi'ne bağlı şehirlerden olan Sakarya’nın bir ilçesi. Şehri meydana getiren 16 ilçe arasında yer alan Adapazarı’nın toplam nüfusu 270 binin üzerinde. Geçmiş çağlarda Bursa ve Sakarya dolaylarında egemenlik kuran Bitinyalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar tarafından yönetilen bölge, özellikle Bizans döneminde inşa edilen Sangarios Köprüsü ile biliniyor. Başköprü adıyla da bilinen mimari yapının yanı sıra Osmanlı’dan miras kalan Orhan Camii çevrede görülebilecek önemli eserlerden.

Günümüzde daha çok büyük sanayi tesisleriyle adından söz ettiren Adapazarı’nda başta otomobil olmak üzere kereste, yağ ve ipek gibi ekonomik değeri yüksek pek çok ürün üretiliyor. Karabük’ün Eskipazar, Ovacık ve Yenice ilçeleriyle kardeş ilan edilen Adapazarı’nda Karadeniz ve karasal iklim arasında geçiş iklimi etkili. Bölgede özellikle ilkbahar aylarında ve yaz sonunda kuvvetli yağışlar görülebiliyor. Kış aylarında iklim şartları çok sert sayılmaz ancak bu dönemde hava ziyaretçileri üşütecek kadar soğuyor. Yaz aylarında ise ilçenin genel anlamda ılıman ve sıcak olduğunu söylemek mümkün. Bölgenin ikim şartlarıyla paralel olarak özellikle yüksek kesimlerde bitki örtüsü hayli zengin. Ihlamur, kavak, meşe ve çınar ağaçlarıyla kaplı tepeler fotoğraflanmaya değer manzaralar oluşturuyor.

Adapazarı’nı ziyaret ettiğinizde Karasu-Kaynarca arasında bulunan bir doğa harikası olan Acarlar Longoz Ormanı’nı ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin bütün halindeki en büyük longoz ormanı olan Acarlar Longozu, özellikle romantik çiftler için her mevsimde olağanüstü görüntüler vaat ediyor. Bölgeyi gezerken acıktığınızda ise meşhur ıslama köfte, keşkek ve kabak tatlısı gibi lezzetlerini tatmadan Adapazarı’ndan ayrılmayın.

Adapazarı Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Temmuz 2562,10 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Adapazarı Seyahat Yazıları

Adapazarı Sıkça Sorulan Sorular

Adapazarı’nda bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Adapazarı’ndaki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Ramada By Wyndham Sakarya Hotel (Adapazarı) bulunuyor.

Adapazarı’nda bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Adapazarı’ndaki popüler ucuz oteller içerisinde Ada Felicity Otel, The Riada Hotel ve Baltürk Hotel Sakarya bulunuyor.