Torbalı Otelleri Ara

En uygun Torbalı otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Torbalı otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Torbalı Hakkında

Binlerce yıl boyunca kadim uygarlıklara beşiklik eden Torbalı, günümüzde daha çok İzmir’e bağlı huzurlu bir ilçe olarak anılıyor. Selçuk, Tire, Menderes, Kemalpaşa ve Bayındır gibi yerleşimlerle komşu olan Torbalı’nın İzmir şehir merkezine uzaklığı ise yaklaşık 50 kilometre.  

“Ana Tanrıçanın Kenti” olarak da bilinen Metropolis Antik Kenti, Torbalı yakınlarında görülebilecek başlıca adreslerden. Bölgedeki en eski antik yerleşim olma özelliğini taşıyan kent, meşhur tarihçi Strabon’a göre eskiden önemli bir şarap merkeziydi. Antik kentin en fazla dikkat çeken bölümleri arasında binlerce seyirci kapasiteli tiyatro, meclis binası, mozaikli salon ve akropol sayılabilir. Metropolis Antik Kenti’ni öne çıkaran diğer bir özelliği ise son derece düzenli bir yapıda inşa edilmesi. 

Torbalı otellerinde açık büfe kahvaltı, internet bağlantısı ve otopark gibi hizmetler konuklara genellikle ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca yaz aylarında hizmet veren açık yüzme havuzu, sene boyunca yararlanabileceğiniz masaj terapileri, çatı katında bulunan teras, havalimanı servisi ve kahve makinesi gibi olanaklardan yine Torbalı’da bulunan tesislerin pek çoğunda yararlanabilirsiniz.

Mis gibi kokusu sayesinde içinizi açacak çam ağaçlarıyla kaplı Torbalı’nın tepelerinde bahar aylarında yürüyüşe çıkmak hayli keyifli. Doğanın eşsiz uyanışına şahitlik edebileceğiniz bu geziler sırasında göz kamaştıran manzaraları seyretmenin tadına doyulmaz hazzını yaşayabilirsiniz. Farklı parkurlara ayrılan rota üzerinde çeşitli gruplar tarafından organizasyonlar düzenleniyor. Her yıl son derece keyifli anlarla renklenen Deve Güreşi Festivali sayesinde Torbalı adeta bölgede eğlencenin adresi haline geliyor.

İlçe ayrıca eski mağaralar konusunda İzmir’in en zengin yerleşimlerinden. Özellikle Metropolis Antik Kenti’nin yakınlarında yer alan Uyuzdere Mağarası, içerisinde bulunan olağanüstü kalıntılar sayesinde tarihi yerlere merak duyan ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. İncirli Mağarası, Sarı Kristal Mağarası, Dümbelek Mağarası, Güvercinli Mağarası ve Beşikçi Mağarası ise Torbalı sınırlarında görülebilecek diğer enteresan noktalar.

1800’lü yılların sonlarına doğru II. Abdülhamit tarafından yaptırılan Seyir Köşkü’nü Torbalı’nın tarihi merkezinde gezerken ziyaret edebilirsiniz. Köşkün bahçesinde bulunan ağaçların dönemin İspanya hükümdarı tarafından hediye edildiği biliniyor. İlçe ayrıca klasik otomobil aşıklarının kalbini kazanacak harika bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Göz kamaştıran eski arabaların arasında gezerek motorlu araçlar tarihinde kısa bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Torbalı Galeri

Torbalı'da Nerede Kalınır?

Torbalı Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.