Kozluk Otelleri Ara

En uygun Kozluk otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kozluk otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kozluk Hakkında

Güneydoğu’nun kendine has şehri Batman’ı yalnızca Hasankeyf’ten ibaret sanıyorsanız Kozluk’u henüz keşfetmemişsiniz demektir. Batman’ın 6 ilçesinden biri olan Kozluk, tarihi kaynaklarda “Hezo” ismiyle anılıyor. Aynı zamanda şehrin en büyük ilçesi olan Kozluk, heybetli dağların eteğine konuşlanmış durumda. Buna rağmen ilçenin bir bölümünü, uçsuz bucaksız ovalar meydana getiriyor. Kozluk’ta yapılan arkeolojik araştırmalar, bölgedeki ilk yerleşimlerin Selçuklulara kadar dayandığına işaret ediyor. O dönemden günümüze kadar pek çok medeniyete kucak açmış bu kadim toprakları yılın her dönemi ziyaret edebilirsiniz. Geçtiğimiz yüzyılın başlarında Kozluk, Muş’a bağlı bir beldeyken, artan nüfusla beraber ilçe statüsüne kavuştu. İlçe olmaya hak kazandıktan sonra Siirt’e bağlanan Kozluk, daha sonra da yeni il olan Batman’ın bir parçası oldu. Şehrin Hasankeyf’ten sonra turistik açıdan en önemli bölgesi olan Kozluk’ta, en az Batman şehir merkezindeki kadar çok konaklama seçeneğiyle karşılaşabilirsiniz.

Anadolu ile Doğu arasında önemli bir geçiş noktası olan Kozluk’ta halkın temel geçim kaynağı ise tarım. Buna rağmen bazı ürünlerde uygulanan kotalardan dolayı Kozluk’ta yerel halk yavaş yavaş metropollere kaymak zorunda kalmış. İlçenin turizm potansiyeli ise bölgeyi her daim canlı tutmayı başarıyor. Tarihsel kaynaklarda Evliya Çelebi’nin çok defa Kozluk’a uğradığını ve burasıyla ilgili övgü dolu cümleler sarf ettiğini görebilirsiniz. Stratejik konumu açısından her dönemde çeşitli saldırılara maruz kalan bölgede, günümüze dek ayakta kalmayı başarmış çok sayıda tarihi esere denk gelmeniz mümkün. Eğer istilalar bu yoğunlukta olmasaydı Kozluk’un tarihinden söz ederken, çok daha gerilere gitmek durumunda kalabilirdik. Tarih sahnesinde çok kez farklı medeniyetlerin hakimiyeti altına girmiş bir yer olan Kozluk’ta sizi Kozluk Kalesi, İbrahim Bey Camisi, Hıdır Bey Camisi, Rabat Kalesi gibi özel mekanların beklediğini söyleyebiliriz.

Kozluk’a çevre iller başta olmak üzere pek çok bölgeden turlar düzenleniyor. Tarihi mekanlar kadar doğal güzellikleri ile de beğeni toplayan Kozluk, temiz havayı içinize doya doya çekebileceğiniz bir kır gezisi için de oldukça ideal bir bölge. Her bütçeye uygun konaklama tesisinin olduğu bölgede yer alan oteller, zaman zaman bir rehber eşliğinde çeşitli gezi turları da organize edebiliyor. Kozluk’ta mutlaka tatmanızı önerdiğimiz başlıca yöresel lezzetler ise tırşık, rovi, perde pilavı, yandır ve şam böreği.

Kozluk Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Şubat Eylül
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.