Kartepe Derbent Otelleri Ara

En uygun Kartepe Derbent otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kartepe Derbent otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kartepe Derbent Hakkında

Derbent, Türkiye’de kış ve kayak turizmi denince şüphesiz akla ilk gelen noktalardan olan Kartepe’ye bağlı bir mahalle. İzmit kent merkezinden yaklaşık 20 kilometre mesafedeki mahalle daha çok bahar ve kış aylarında ziyaretçilerin gönlünü çeliyor. Derbent ile civarının enfes doğasını ATV’lerle gezerek keşfedebilir veya bölgeye düzenlenen rehberli yürüyüş turlarına katılabilirsiniz. 

Daha çok kayak ve kış tatili için Kartepe’ye gelenler tarafından ziyaret edilen Derbent’in yakınlarında büyük 5 yıldızlı oteller de bulunuyor. Bu sayede sadece günübirlik geziler için değil, birkaç günlük daha uzun süreli seyahatlerinizde de bölgeyi tercih edebilirsiniz. Klasik kayağın yanı sıra kızakla kayma, mangalda sucuk tadımı ve hava şartları elverişli olduğunda çıkılan piknikler bölgedeki hayli popüler aktivitelerden. Derbent ve çevresindeki hediyelik eşya mağazalarından veya mola yerlerinden İzmit’in meşhur pişmaniyesinden almayı da ziyaretiniz sırasında sakın ihmal etmeyin.

Eğer amacınız şehrin yorucu atmosferini arkanızda bırakmaksa, Derbent’e yakın sayfiye yerlerinden Maşukiye’yi muhakkak görmelisiniz. Sonbaharda kızıla çalan ağaçlar sayesinde iyice renklenen Maşukiye, bilhassa ormanların arasında yürüyüş için tam manasıyla biçilmiş kaftan. Bölgedeki meşhur şelaleyi görerek ve akan derelerin arasında gezinerek Maşukiye gezinizi keyifle sürdürebilirsiniz. Derbent’e hava yoluyla ulaşmak zor değil ancak yolculuk biraz uzun sürüyor. Önce bulunduğunuz noktadan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçmalı, daha sonra bineceğiniz bir servis aracı veya taksi yardımıyla Kartepe’ye bağlı bu küçük mahallenin yolunu tutmalısınız. Şehir merkezinde sınırlı da olsa toplu taşıma alternatifleri mevcut ancak bu araçlarla yolculuğun taksiye göre daha yorucu ve yıpratıcı olabileceğini hatırlatmamızda yarar var.

Kartepe Derbent Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Temmuz Mayıs 309,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.