Yaklaşık Seyahat Mesafesi | 813 km |
---|---|
Yaklaşık Sefer Süresi | 16 saat 31 dakika |
En Son Satış | 32 dakika önce gerçekleşti |
Günlük Sefer Sayısı | 3 Sefer noktası |
En Ucuz Sefer | 500 TL |
Popüler Otobüs Firmaları | Sahil Seyahat, Rize Ses Seyahat |
Sürmene Otogarı, yolcu trafiği açısından Trabzon’un en aktif ilçe terminallerinden biri olarak dikkat çekiyor. Şehrin doğu kısmında konumlanan terminale merkez üzerinden ulaşmak isteyenler için birçok seçenekten söz etmek mümkün. Tüm bu seçeneklere gelin şimdi çok daha yakından bakalım.
Belediye Otobüsü
Trabzon şehir merkezinde faaliyet gösteren halk otobüsleri, haftanın 7 günü şehrin pek çok mahallesine sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlıyor. Şehir merkezinden Sürmene’de yer alan terminale ulaşmak isteyen yolcular, 501 numaralı hattı değerlendiriyor. Söz konusu hat, hafta sonları 07.00 ile 17.00 arasında çalışıyor. Bu günlerde seferlerin iki saatte bir gerçekleştiğini belirtmeliyiz. Hafta içinde ise 501 numaralı halk otobüsü, 06.30-19.30 saatleri arasında aktif. Otobüs pazartesi-cuma günleri arasında saatte bir hareket ediyor.
Minibüs
Trabzon şehir merkezindeki popüler minibüs duraklarının üniversite, terminal ya da stadyum gibi destinasyonlarda daha da yoğunlaştığı görülüyor. Trabzon-Sürmene minibüs hattı; Trabzon Belediyesi Arsin Sosyal Sahil Tesisleri’nden Şenol Güneş Spor Kompleksi’ne, limandan şehir otogarına kadar birçok noktadan yolcularını aldıktan sonra sahil üzerinden Sürmene Terminali’ne ulaşım sağlıyor.
Ücretsiz Yolcu Servisleri
Sürmene’de yer alan terminale Trabzon şehir merkezi üzerinden giderken tercih edebileceğiniz bir diğer cazip seçenek de ücretsiz yolcu servisleri. Firmalara ait bilet satış ofisleri; bekleme saati ve yeri konusunda yolcuları önceden detaylı olarak bilgilendiriyor. Belirtilen noktalarda, otobüsünüzün hareket saatinden en az 1 saat kadar önce beklemeniz gerekiyor. Servisler genel olarak Devlet Sahil Yolu Caddesi, Turgut Özel Bulvarı ve Kahramanmaraş Caddesi gibi işlek bölgelerden yolcuları alıp Sürmene Terminali’ne doğru yol alıyor.
Otobüs: Üsküdar’da yer alan Harem Otogarı’ndan 320A, 12H, 139A, 16A, 16F, 16U, 12, 16M, 18Y, 13M, 11Ü, 11T hatlı otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Metrobüs: 11Ü ve 11T hatlarıyla Altunizade Camii durağına varabilir, 34AS, 34G, 34Z, M5 hatlarıyla gideceğiniz yere aktarma yapabilirsiniz.
Metro: Otogara 5 dakikalık mesafede yer alan Marmaray’ı kullanarak M1A, M1B, M2, M4, M8 metro hatlarına aktarma yapabilirsiniz.
Feribot: Harem İskelesi’nden Eminönü ve Sirkeci’ye ulaşabilirsiniz.
Marmaray: Otogara 5 dakikalık mesafede Marmaray bulunur.
Minibüs: Gebze-Harem E-5 hattındaki minibüsler hizmet veriyor.
Yolcu servisleri: Seyahat edeceğiniz firmanın ücretsiz servislerini tercih edebilirsiniz.
Araç kiralama: Şehir dışından gelen ve birkaç günlük seyahat planı olanların İstanbul’u rahatça keşfedebilmek adına Harem Otogarı araç kiralama sayfasından araç kiralayabilirler.