Tuzla Otelleri Ara

En uygun Tuzla otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tuzla otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tuzla Hakkında

Bosna Hersek’in üçüncü büyük şehri olan Tuzla Avrupa’nın tek tuz gölüne ev sahipliği yapıyor. İsmini sahip olduğu bu tuz yatağından alan şehir aynı zamanda sahip olduğu iki büyük üniversite nedeniyle  bir öğrenci kenti.

Karasal bir iklime sahip olduğundan kış ayları oldukça sert ve soğuk geçiyor. Temmuz ve ağustos aylarında ise kuru bir sıcaklık yaşanıyor. Mayıs, haziran ve eylül ayları şehri gezmek için en ideal zaman dilimini oluşturuyor.

Şehre ulaşım uluslararası havalimanı ile sağlanırken, şehir içi ulaşımda özellikle otobüsler kullanılıyor. Ancak kent merkezi yürüyerek rahatça gezilebilecek düz ve geniş olmayan bir niteliğe sahip.

Şehirde doğayla iç içe olabileceğiniz alanlar mevcut. Buralarda gölde yüzebilir, çimenlerde güneşlenebilir, bisiklet kiralayabilir, yürüyüş yapabilir ya da voleybol oynayabilirsiniz. Yakın geçmişinde önemli bir savaş atlatmış olan şehrin tarihini mezarlıklardan, anıtlardan ve müzelerden öğrenebilirsiniz.

Yöresel yemeklerde süt ve süt ürünleri, özellikle süt kreması çok fazla kullanılır. Cevabi en bilindik yerel lezzetlerden olmakla birlikte Tuzla’da ülkenin diğer kesimlerinden farklı hazırlanır. Farklı bir pişirme tekniğiyle yapılan Boşnak böreği, meşhur trileçe tatlısı ve pita ekmeği denemeniz gereken diğer lezzetlerden.

Doğayla iç içe bu şehri ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması gerekmiyor. Ayrıca şehirde dil konusunda sıkıntı çekmezsiniz, yerel halktan birçok kişiyi Türkçe’ye oldukça aşina.

Tuzla Galeri