Polatlı Otelleri Ara

En uygun Polatlı otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Polatlı otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Polatlı Hakkında

Başkent Ankara’nın özellikle Kurtuluş Savaşı zamanında önemli rol oynayan yerleşimlerinden Polatlı, şehrin batı kesiminde konumlanan tarihi bir ilçe.  Bölgenin 5 bin yıldan daha önceye giden geçmişinde Hititlerden Lidyalılara hatta Roma ve Bizans’a dek pek çok eski uygarlığa beşiklik ettiği biliniyor. Ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren mücadeleler arasında gösterilen Sakarya Meydan Muharebesi’nin Polatlı sınırlarında gerçekleşmesi, ilçenin tarihi önemini iyice arttırıyor. Şimdilerde nüfusu 120 bini aşan ilçedeki Kurtuluş Savaşı dönemini anlatan bazı turistik noktalar, halen pek çok ziyaretçiyi buraya getiriyor.

Hızlı tren hattı üzerinde yer alan Polatlı’ya hem tren hem de otobüs yolculuğu ile ulaşım hayli konforlu. Ankara kent merkezinden yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki ilçeye merkezden seyahat içinse şehir içi otobüsleri kullanabilirsiniz. Tarihi ilçeyi gezerken Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nı ziyaret ettiğinizde adeta o yılları yaşamış gibi hissedeceksiniz. Büyük Taarruz sırasında bölgede şehit düşen onlarca askerin anısına yaptırılan Dua Tepe Anıtı, Polatlı’nın bir diğer dikkate değer gezi noktası. Malıköy Tren Garı Müzesi’ne geldiğinizde ise Kurtuluş Savaşı döneminin zorlu koşullarını tüm gerçekliğiyle görme şansı bulabilirsiniz. Savaş zamanında yaralanan askerlerin tedavisi için kullanılan gar binası, günümüzde müze görevi üstleniyor.

Polatlı ziyaretiniz sırasında ayrıca ilçe sınırlarında bulunan Yassıhöyük’te ziyaretçilerini bekleyen Gordion Müzesi’ni gezerek burada sergilenen eski arkeolojik eserleri inceleyebilirsiniz. Polatlı’nın merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan müzede özellikle Eski Tunç Çağı’ndan bugüne dek ulaşan parçalar hayli enteresan. Kayabaşı Köyü’nde bulunan eski mozaik ise ilçeyi turistik anlamda ilgiye değer kılan kalıntılardan bir diğeri.

Başkent Ankara’nın geçmişini adeta günümüze taşıyan Polatlı’da kalabileceğiniz pek çok konforlu otel alternatifi mevcut. Üstelik Polatlı tesislerinde misafirler için sauna, hamam, ücretsiz internet, otellere ait otopark, araba kiralama servisi, ücretli havalimanı servisi, emanet kasası, klima, televizyon ve gazete başta olmak üzere çeşitli olanaklar sunuluyor. Polatlı’da hizmet veren Ankara otelleri ayrıca birbirinden nefis malzemelerle hazırlanan kahvaltılar, öğle ve akşam yemekleri ile damak zevkinizi de doyuruyor. Üstelik dilerseniz tarihi ilçeye seyahat ettiğinizde başkentin merkezine gelerek Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anıtkabir, Kuğulu Park, Ankara Kalesi, Tunalı Hilmi ve İlk Meclis Binası gibi noktaları gezebilirsiniz. Kültürel etkinlikler anlamında son derece zengin seçenekler sunan Ankara’nın eğlence mekanlarında her daim ünlü müzik gruplarını dinlemek mümkün.

Polatlı Galeri

Polatlı Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 284,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.