Nazilli Otelleri Ara

En uygun Nazilli otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nazilli otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nazilli Hakkında

Ege bölgesinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Nazilli, Aydın iline bağlı bir ilçedir. 84 mahalleden oluşan ilçe Denizli – Aydın karayolu üzerindedir ve Aydın’a 45 kilometre mesafede bulunur. Tarihi Hititlere dayanan, sonrasında Frigya, Pers, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı egemenliğine giren ilçede halen Osmanlı dönemine ait birçok eser bulunmaktadır. Bu eserler arasında en dikkat çeken ve en rağbet görenleri Osmanlı hamamlarıdır. Hamamların içinde en bilineni de Dokuzun Hamamı denilen ve 18. Yüzyıla tarihlendirilen kalıntıdır. Nazilli’nin 15 kilometre uzaklıktaki bir köyü olan Arpaz ise şehzadeler köyü olarak da bilinir. Bu köyde beyliklerden kalma bir kule, 19. Yüzyıl Osmanlı döneminden kalma bir konak da bulunmaktadır. İlçenin bir diğer turistik noktası ise Karya olarak da bilinen Harpaşa Kalesi’dir. Bir çok tarihi isimle birlikte Evliya Çelebi’nin mezarının bu kalenin eteklerinde olduğu rivayet edilir. Nazilli’nin Bozkurt köyü yakınlarındaki Mastaura Antik Kenti’nin tiyatro ve nekrapol alanları da önemli tarihi eserleri arasındadır. İlçedeki turistik aktivitelerinden en ilgi çekeni ise deve güreşlerdir.

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Nazilli’de yazları kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Kuzey rüzgarlarının etkisiyle Akdeniz’den daha serin ve esintilidir. İlçenin neredeyse yarısına yakını orman ve makilerden oluşur. Ormanları ağaç çeşitleri açısından oldukça zengindir. Nazilli ile İzmir Adnan Menderes Havaalanı arasındaki mesafe 139 kilometredir. Havayolu şirketlerinin servisleri, taksi ve toplu taşıma yapan otobüs firmaları ulaşım alternatifleridir.

Nazilli Galeri

Nazilli Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Haziran 211,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.