Gazipaşa Otelleri Ara

En uygun Gazipaşa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gazipaşa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gazipaşa Hakkında

Antalya’nın en doğusunda, Alanya ve Anamur arasında yer alan yemyeşil bir ilçe olan Gazipaşa, çevresindeki turistik ilçelere göre turizm olanaklarının yeni gelişmeye başladığı bir yer. El değmemiş doğal güzellikleri, sakin ve huzurlu plajlarıyla keyifli bir tatil sunan ilçenin M.Ö. 2000'li yıllara kadar uzanan zengin bir tarihi var. Hititlerin kurduğu ilçe, uzun süre Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlıların hakimiyetinde kalmış. Doğa ve tarih turlarıyla keşfe çıkabileceğiniz Selinus Antik Kenti, Kommagene Krallığı döneminde inşa edilen ve etkileyici Orta Çağ surlarıyla dikkat çeken Güney Kalesi, Yalan Dünya Mağarası, Kilikya sanat eserleriyle süslü Lamus Antik Kenti ve Nephelis akropolü, Gazipaşa’nın uzun tarihinin izlerini yakından görebileceğiniz yerler.

Kaliteli butik oteller, apartlar ve pansiyonlar bulabileceğiniz ilçede yaz aylarının sıcak, kış aylarının ise ılık geçtiği tipik bir Akdeniz iklimi hakim. Deniz seviyesinden sadece 18 metre yüksekteki Gazipaşa’nın yıllık ortalama sıcaklığı ise 18 derece. Yaz aylarında tertemiz plajlarının, bahar ve kış aylarında ise doğal güzelliklerinin tadını çıkarabileceğiniz ilçede Toros Dağları’nın eriyen kar sularıyla hayat bulan Sugözü Çayı ve çayın çevresinde kurulmuş alabalık çiftlikleri de yerli ve yabancı turistler arasında çok seviliyor. İsterseniz Sugözü Çayı’nın serin sularında da yaz aylarında serinleyebilirsiniz. Tekne gezilerine katılarak antik dönemlerde korsanlara ev sahipliği yapan gizli koylarını keşfedebileceğiniz Gazipaşa, yat turizmi konusunda da her yıl gelişiyor.

Muz ve narenciye bahçeleriyle çevrili ilçenin yöresel mutfağı ise zengin deniz ürünlerinden geleneksel yörük yemeklerine kadar pek çok seçenek sunuyor. Gazipaşa, Alanya ve Anamur minibüsleriyle gidebileceğiniz ilçeye uçakla ulaşmak için 2,5 saat uzaklıktaki Antalya Havalimanı’na bilet alabilir ve havalimanından Antalya Otogarı’na geçerek Gazipaşa minibüslerine binebilirsiniz. İlçe; Antalya’ya 180 kilometre, Alanya’ya 45 kilometre, Anamur’a 76 kilometre ve Mersin’e 321 kilometre uzaklıkta.

Gazipaşa Galeri

Gazipaşa Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 204,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.