Zvolen Otelleri Ara

En uygun Zvolen otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zvolen otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zvolen Hakkında

Zvolen, Hron ve Slatina nehirlerinin kesiştiği noktada, Banská Bystrica'ya yakın, Slovakya'nın merkezinde bir kasabadır. Zvolen, “seçilmiş, muhteşem, mükemmel” anlamına gelen Slovakça kökenli bir isimdir. Tarihi 9. yüzyıla kadar giden, 1760’lı yıllarda başkentlik yapan Zvolen, tarihi ve doğal güzellikleriyle turistler için bir çekim merkezidir.

Pusty Hrad Kalesi’nin altına inşa edilen şehir için, kale tarihi bir anlam taşır. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük ortaçağ kalelerinden biridir. Zvolen Kalesi ise sonradan inşa edilmiş ve zamanla av tesisi haline gelmiş bir kaledir. Ayrıca Macaristan’ın kraliçesi ve imparatoru düğünlerini bu kalede yaparak, kaleye ayrı bir anlam kazandırmış. Kaleye giden yolda rastlayacağınız Pancierovy vlak (Hurban’ın zırhlı treni), bu kentte üretilmiş ilk tren olarak sergileniyor.

Restoranları ve yerel işletmeleri ile hem kendi halkı hem turistler için zaman geçirmek ve alışveriş için sıkça tercih edilen Zvolen’in kasaba meydanında mutlaka takılmalısınız. Kış aylarında meydana inşa edilen buz pateni pisti ise Aralık ayı boyunca süren festivallerle yoğun ilgi görür. Zvolen’de birçok fauna ve flora ailesine ait çiçek, skulent ve kaktüse rastlayacağınız Arboretum Borova Hora açık havada güzel bir gün geçirmek ve yeşile doymak için ideal. 

Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya mutfaklarından izler taşıyan Slovak mutfağının lezzetli menülerini bulabileceğiniz Zvolen’de; domuz, kümes hayvanları baş roldedir. 

Zvolen’e seyahat için en uygun dönem, bahar ve yaz aylarıdır. Ancak, kış mevsimini sevenler için de kar altında güzel zaman geçirmek mümkün.