Gyenesdias Otelleri Ara

En uygun Gyenesdias otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gyenesdias otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gyenesdias Hakkında

Macaristan sınırındaki Batı Balaton bölgesinde yer alan Gyenesdias, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir tatil köyüdür. Doğa severler için çok çeşitli alternatifleri olan Gyenesdias’da, Nagymező (Great Field)’i mutlaka görmelisiniz. Orman Sporları alanında yer alan Festetics Gözetleme Kulesi’ne çıkabilir, Keszthely tepelerinde piknik yapabilir, Balaton Gölü civarındaki yürüyüş rotalarını değerlendirebilirsiniz. 70 yıllık Avustralya çamı ile kaplı bir tepede yer alan Vadlánlik Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz. Kümell Tepeleri’nin batısında yer alan Mt. Kerek ve Şeytan Kayası’na düzenlenen hiking turlarına katılabilirsiniz. 

1800’lerden günümüze ulaşan Aziz Helen Kilisesi’ni ziyaret edebilir, bu etkileyici yapının hikayesini öğrenebilirsiniz. 1894 yılında Budapeşteli bir mimar tarafından tasarlanan Kutsal Bakire Meryem Kilisesi rönesans stili bir yapı. Kilisenin dış görümü kadar içindeki heykel ve ikonaları da inceleyebilirsiniz. 17. yüzyıldan kalma, aynı zamanda müzesi de bulunan Darnayların şarap mahzeninde, şarap tadımı yapabilirsiniz. 19. yüzyılda inşa edilmiş ve bugün Belediye’ye ait olan Herdsman Evi'ndeki Avar Tarih Müzesi; Gyenesdias’ın yerel tarihine ait arkeolojik kalıntıları sergiliyor. Giriş ücreti olmayan bu müzeye yarım gününüzü ayırabilirsiniz.

Deniz ve güneş dolu bir gün geçirmek isterseniz Dias ve Gyenes Plajları'nı değerlendirebilirsiniz. Temmuz ayında Gyenesdias’ta olursanız her sene gerçekleştirilen gastronomi ve müzik festivali Bream'a mutlaka katılmalısınız. J & A Seramik Evi’nde geleneksel Macar çömleklerini inceleyebilir, eviniz ve sevdikleriniz için hediyelik seçebilirsiniz.

Macar mutfağının tipik lezzetlerini bulacağınız Gyenesdias’ta; et ve balık ağırlıklı menüler tadabilirsiniz. Vejetaryenler için de sebze, pirinç ve baharatlarla harmanlanan yemekleri, meyveleri ile bol alternatif bulunuyor. Gyenesdias’a seyahat etmek için en uygun dönem, sıcak severler için Mayıs ve Ekim ayları arasındadır.