Zhengzhou Otelleri Ara

En uygun Zhengzhou otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zhengzhou otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zhengzhou Hakkında

Çin’in Henan eyaletinin başkenti olan Zhengzhou, eskiden Çin’in de başkentliğini yapmış önemli bir şehirdir. Şehir merkezi Sarı Nehir’in güneyinde yer alan Zhengzhou, Henan eyaletinin eğitim, siyaset ve teknoloji merkezi olup aynı zamanda Orta Çin’de önemli bir ulaşım merkezi konumundadır. Shaolin Tapınağı, Gaocheng Astronomik Gözlemevi ve Henan Müzesi şehrin önemli gezi noktalarındandır. Zhengzhou M.Ö. 2000 yıllarında, Çin’in birleşmesinden çok önce Shang Hanedanı tarafından Aodu ya da Bodu ismiyle kurulan son derece tarihi bir şehirdir.

20.yüzyılın ilk yıllarında önemli bir demir yolu merkezi olan Zhengzhou, tahıl, yer fıstığı ve pamuk üretimiyle ön plana çıkmıştır. Henan eyaletinin adeta lokomotifi olan bu kent, köklü tarihi, kendine has mimarisi ve farklı kültürüyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Zhengzhou’nun Çin’in en büyük iki ana demir yolu olan Pekin-Hankou-Guangzhou ile Longhai hattının kavşak noktası konumunda olması, şehri ayrıca önemli kılmıştır. Kentte özellikle bir Budist tapınağı olan Shaolin Tapınağı dikkat çekmektedir. Kung fu gibi çeşitli Çin dövüş sanatlarının öğretildiği bir merkez olan bu tapınakta birçok Kung fu ustası yetişmiştir. Filmlere dahi konu olan Shaolin Tapınağı’nda günümüzde de Çin dövüş sanatları öğretilmeye devam edilmekte ve turistler dünyanın dört bir tarafından bu tapınakta yetişen genç kung fu rahiplerini izlemeye gelmektedir.

Zhengzhou hava ulaşımı Zhengzhou Xinzheng Uluslararası Havalimanı ile sağlanabilmektedir. Havalimanı, Zhengzhou şehir merkezine yaklaşık 45 dakikalık mesafede yer almaktadır. Ayrıca havaalanından şehir merkezine, yolculuk çok daha uzun sürse de toplu ulaşım da vardır. İstanbul – Zhengzhou arası uçuşlar ise 1 veya daha fazla aktarmayla en az 12 saat 45 dakika sürmektedir.