Vac Otelleri Ara

En uygun Vac otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Vac otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Vac Hakkında

Küçük ve şirin bir Macar şehri olan Vac, ülkenin kuzeyinde, Karpat Dağları’nın eteklerinde konumlanıyor. Şehir Tuna Nehri’nin güneye doğru keskin bir virajla kıvrıldığı bölgede bulunuyor ve hem muhteşem nehir manzaralarıyla, hem de Barok bir portre gibi görünen siluetiyle büyülü bir atmosfer yayıyor. Şehrin Orta Çağ izlerini taşıyan meydanları, kahve kokan küçük kafeler ve gurme lezzetleri tadabileceğiniz restoranlar açısından oldukça zengin. Kestane ağaçlarıyla çevrili nehir yolunda yürüdüğünüzde ise rengarenk çiçeklerle bezeli parkların verdiği huzuru soluyabiliyor, dilerseniz yeşillikler arasında spor yapabiliyorsunuz.  

Macaristan’da tek olan Zafer Kemeri’yle, tarihi merkezinde eski tüccar evlerinin arasına gizlenmiş Meryem Ana Katedrali’yle, kiliseleriyle ve 18. Yüzyıldan kalma köprüleriyle etkileyen şehrin bir özelliği de sanatla dolu olması. Sokaklarında birçok müze ve sergiyle karşılaşacağınız şehir güzel panoramasının yanı sıra Macaristan’ın kültür şehri olarak da anılıyor. En hareketli zamanını eğlenceli festivallerin düzenlendiği temmuz ayında yaşayan şehre, Macaristan’ın dört bir yanından ziyaretçi yağıyor.

Şehri herhangi bir araç kullanmadan da yürüyerek gezebiliyorsunuz. Yaydığı romantizmi ise en çok nehirdeki bir feribottan şehre baktığınızda hissediyorsunuz. Budapeşte’nin yazlık beldesi konumunda olan şehir birçok turistik yere yakın konumda olduğundan ‘Tuna Bendinin Başkenti’ de deniyor. Kano ve kürek sporlarıyla her daim sporun gündemi olan kentte Budapeşte’ye kadar uzanan bisiklet yolları bulunuyor.

Şehirdeki tarihi tren garından Macaristan’daki bir çok yere düzenli seferler mevcut olup, havayoluyla ulaşımlarda inilebilecek en yakın alan 64 kilometre mesafedeki Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı. Havalimanı’ndan şehir merkezine tren, otobüs, taksi gibi araçlarla transfer sağlayabiliyorsunuz.