Zatoka Otelleri Ara

En uygun Zatoka otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Zatoka otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Zatoka Hakkında

Ukrayna’da özellikle yaz aylarında en çok ziyaretçi çeken yerlerden biri olan Zatoka Odessa’nın tarihi bölgesinde; Güney Bessarabia'daki Bilhorod-Dnistrovskyi şehrine 18 km uzaklıkta yer alıyor. Odessa şehir merkezine yaklaşık 60 km mesafede bulunan Zatoka, Bilhorod-Dnistrovsky Limanı'nın bir parçası olan Buhaz adlı küçük bir limana ev sahipliği yapıyor. Güneybatı Ukrayna'nın Bilhorod-Dnistrovskyi Belediyesi'ne bağlı olan Zatoka, Karadeniz kıyısındaki Moldova-Ukrayna sınırına ise 50 km uzaklıkta bulunuyor. Dünyanın en güzel opera binalarından biri olan ve tarihi 19. yüzyıla kadar uzanan Odessa Opera ve Bale Tiyatrosu, İtalyan barok tarzı bir cepheye ve Fransız rokoko tarzı izleyici salonuna sahip. Merkezdeki Derybasivska Caddesi ve Eski Kent’in yakınındaki plaj ile Zatoka turunuza devam edebilirsiniz.

Odessa Catacombs olarak bilinen tünel 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyet Partizanlar tarafından sığınak olarak kullanılmış ve şimdilerde ise şehrin tarihine ışık tutan önemli bir yapı olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Tüneli gördükten sonra Partisan Glory Müzesi'ndeki (Museum of Partisan Glory) eserleri de inceleyebilirsiniz. Derybasivska Caddesi'ndeki birbirinden farklı konsepte sahip yeme içme mekanlarını keşfedebilir, alışveriş mağazalarından sevdiklerinize hediyelik bir şeyler alabilir ve akşam olunca da yine aynı caddede yer alan eğlence mekanlarına giderek Zatoka gece hayatını deneyimleyebilirsiniz. Doğu Avrupa modern sanatı ile tanışmak için yönünüzü Modern Sanat Müzesi’ne çevirebilirsiniz. Karadeniz’in en büyük limanlarından biri olarak kabul edilen Odessa Limanı’na en kısa sürede ulaşmak için Potemkin merdivenlerini kullanabilirsiniz. Potemkin merdivenlerinin en ilginç özelliği 192 basamak olmasına rağmen aşağıdan bakıldığında sonsuzmuş gibi görünmesi. Odessa şehir merkezine yarım saat sürüş mesafesinde olan Arcadia bölgesine günübirlik gidebilir ve Ukrayna’nın Ibiza’sı lakaplı, en çok da capcanlı gece hayatı ile öne çıkan bu eşsiz yeri keşfedebilirsiniz. Lanzheron sahilinde deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilir ve ardından Nemo Dolphinarium'a gidebilirsiniz. Kaçakçılık Müzesi'ni ziyaret edebilir ve Uzhgorod’da (Batı Ukrayna'daki sınır kenti) kazı çalışmalarından çıkarılan heykeli yakından görebilirsiniz.

Zatoka’nın mimari bir başyapıtı olan Vorontsov Sarayı 1827 yılında farklı mimari tarzların karışımıyla inşa edilmiş. 6 km uzunluğundaki Trasa Zdorovya parkurunu turlayabilir ve bölgenin en eski parkı olan City Garden’ı ziyaret edebilirsiniz. 1803 yılında José de Ribas'ın kardeşi tarafından düzenlenen ve başlangıçta özel bir mülk olan City Garden, Deribasivska Caddesi'ne yakın bir mesafede bulunuyor. Yaz aylarında her gün farklı bir etkinliğin gerçekleştiği City Garden, Odessa Filarmoni Orkestrası’nın etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Odessa'nın ilk valisi olan Richelieu Dükü’nün heykelinin de olduğu Primorsky Bulvarı ve hemen yanı başındaki İstanbul Park’ı da Zatoka’da gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın. Neo-klasik mimarinin izlerini taşıyan Transfiguration Katedrali’nin inşa tarihi ise 1827’ye dayanıyor. 1936 yılında Sovyetler tarafından yıkılan katedral 1999 yılında yeniden inşa edilmiş. Ukrayna’nın en eski müzesi olma unvanına sahip olan Arkeoloji Müzesi’nde de 50 bin sikkeden oluşan koleksiyonu, Tunç Çağı’na ait eserler lahit, papirüs ve hiyerogliflere denk gelebilirsiniz. Bilhassa temmuz ve ağustos aylarında kalabalıklaşan Langeron Plajı’nda keyifli vakit geçirebilir, Pushkins'ka Sreet’teki Opera Binası'nın yakınında bulunan 1858 yılından kalma gök mavisi bir köşkte yer alan Odessa Museum of Western and Eastern Art’I (Batı ve Doğu Sanatı Odessa Müzesi) gezebilirsiniz. Caravaggio, Rubens, Francesco Guardi, Gerard David ve Abraham Bloemart'ın resimlerinin de olduğu bu büyüleyici sanat müzesi tek kelimeyle Zatoka seyahatinizin unutulmaz duraklarından olacak.