İzmir Otelleri Ara

En uygun İzmir otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz İzmir otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

İzmir Hakkında

Ege’nin incisi, Türkiye’nin en büyük 3. şehri olan İzmir turizm açısından da oldukça popüler. Kalabalık ve renkli yaşantısı, tarihi ve doğal güzellikleri, çeşidi bol etkinlikleriyle İzmir, misafirlerine dolu dolu bir tatil vadediyor. Şehrin hem merkezinde hem de ilçelerinde en lüks otelden en uygun fiyatlı pansiyona kadar herkese uygun bir konaklama seçeneği mevcut.

Şehir dışından İzmir’i ziyaret etmek için kara ve hava yollarını kullanmak mümkün. Büyükşehir olması sebebiyle ülkenin dört bir yanından direkt olarak otobüs ve uçuş bulabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan dilerseniz transfer hizmeti alabilir, dilerseniz toplu taşıma veya HAVAŞ kullanarak istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. Şehir içi ulaşım içinse metro, otobüs, minibüs, vapur gibi pek çok seçenek mevcut.

İzmir denilince akla ilk gelen yerlerden olan Konak Meydanı, Saat Kulesi, Kordon Boyu ve Karşıyaka Sahili şehrin en turistik noktalarından. İlçeleri de en az merkezi kadar ünlü olan şehrin tarihi dokusunu görmek için Smyrna Antik Kenti, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Ayavukla Kilisesi ve Kadifekale’yi gezebilirsiniz. Alışveriş için Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na uğrayıp İzmir’in birbirinden ünlü plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Çeşme, Foça, Urla gibi merkeze yakın ilçelere de dilerseniz günübirlik uğrayabilirsiniz.

İzmir’de her şey dâhil sistemli, aile temalı otellerin sayısı oldukça yüksek. Ayrıca denize sıfır, havuzlu, SPA temalı butik oteller de bulmanız mümkün. Tüm gün oteldeki etkinliklerle tatilinizi hiç dışarı çıkmadan geçirebileceğiniz gibi merkezde iş ya da tatil temalı bir şehir oteli belirleyip burada konaklayarak daha çok gezebilirsiniz.

İzmir Galeri

İzmir Şehir Rehberi

İzmir'de Nerede Kalınır?

Çeşme
Çeşme

Hem Türkiye'nin hem de İzmir'in en popüler tatil bölgelerinden biri olan Çeşme'de genellikle butik oteller ve 5 yıldızlı tatil resortları bulunuyor. Açık mavi denizi ve beyaz kum plajları ile tatilcileri büyülerken Alaçatı ise gece hayatının merkez noktası konumunda.

Çeşme otellerini gör
Konak
Konak

İzmir'in turistik yerlerinden birisi olan Konak şehrin simgesi haline gelmiş İzmir Saat Kulesi ve tarihi Konak Meydanı ile en kalabalık bölgelerinden. Bölgede genellikle lüks ve zincir şehir otelleri yer alıyor.

Konak otellerini gör
Seferihisar
Seferihisar

Mavi bayraklı plajları, doğal güzellikleri, tekne gezileri ve dalış turları ile İzmir'in en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Seferihisar'da şirin pansiyonlar, apart oteller ve butik tatil otelleri yer alıyor.

Seferihisar otellerini gör
Selçuk
Selçuk

Adeta bir açık hava müzesi olan Selçuk'ta Efes Antik Kenti, Artemis Tapınağı, Meryem Ana Evi, Yedi Uyuyanlar Mağarası ve Şirince Köyü mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Hem tatil hem kültür turları için en ideal yerlerden. Büyük resort oteller ve küçük şirin köy otelleri konaklama açısından gayet uygun.

Selçuk otellerini gör
Urla
Urla

Doğal güzellikleri ve üzüm bağları ile meşhur olan Urla İzmir'in en çok ziyaret edilen tatil beldelerinden. Butik otelleri ve sahildeki balıkçı restoranları ile tatilcilerin uğrak mekanlarından biri haline geldi.

Urla otellerini gör
İzmir Merkez
İzmir Merkez

Şehir merkezinde 3-4-5 yıldızlı şehir otellerinde konaklama yapabilirsiniz. Merkezi olmasının avantajı ile gezilecek birçok bölgeye buradan ulaşmanız mümkün.

İzmir Merkez otellerini gör
Foça
Foça

Tatil köyleri ile misafirlerini ağırlayan bölge eski evleri, dar sokakları ve tarihi yapıları ile ziyaretçilerini büyülüyor. Bir liman bölgesi olan beldede sahildeki balıkçı restoranlarında eşsiz deniz ürünleri tadabilirsiniz.

Foça otellerini gör
Menderes
Menderes

İzmir'in havalimanı olan Adnan Menderes Havalimanı'nın da bulunduğu Menderes büyüleyici sahil şeridi ve denize sıfır otelleri ile tatilcilerin tercih ettiği bölgelerden birisi.

Menderes otellerini gör
Karaburun
Karaburun

Ege'nin saklı cennetlerinden birisi olan Karaburun Yarımadası hem temiz havası hem de muhteşem keşfedilmemiş koyları ile tatilcilerin mutlaka görmesi gereken yerlerden. Bölgede daha çok pansiyonlar ve butik oteller bulunuyor.

Karaburun otellerini gör
Basmane
Basmane

Şehrin tarihi semtlerinden birisi olan Basmane'de mutlaka görmeniz gereken tarihi bir Gar binası bulunuyor. Bölgede çok sayıda şehir oteli yer alıyor.

Basmane otellerini gör
Alsancak
Alsancak

İzmir'in kalbi olarak bilinen Alsancak semti kordon boyu ve orada bulunan kafe barlar ile en hareketli yerlerindendir. Bölgede çok sayıda 5 ve 4 yıldızlı zincir oteller yer alıyor.

Alsancak otellerini gör
Dikili
Dikili

Sakin tatil anlayışını benimsemiş kişilere hitap eden Dikili eşsiz doğası ve huzurlu ortamı ile bu tatil anlayışına en uygun yerlerden birisi. Havuzlu oteller bulabileceğiniz gibi doğa ile bütünleşmiş farklı tarzlarda butik oteller de mevcut.

Dikili otellerini gör
Karşıyaka
Karşıyaka

Bostanlı Sahili, Karşıyaka Sahili gibi ziyaretçilerin uğrak yerlerinin yanı sıra birçok müze ve tarihi köşk bulunduran bölgede büyük 4-5 yıldızlı konforlu oteller yer alıyor.

Karşıyaka otellerini gör
Eski Kent
Eski Kent

İzmir'in merkezi noktalarından birisi olan Eski Kent pek çok sanat ve kültür aktivitesi sunarak misafirlerini ağırlıyor. Bölgede küçük ve orta ölçekli şehir otelleri yer alıyor.

Eski Kent otellerini gör
Bergama
Bergama

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Bergama, dünyanın en eski antik tiyatrolarından birine ev sahipliği yapıyor. Bölgede genellikle butik ve küçük oteller bulunuyor.

Bergama otellerini gör
Bornova
Bornova

İzmir'in en kalabalık ilçelerinden olan Bornova, İzmir otogarına da ev sahipliği yapıyor. Gençlerle dolup taşan kafeleri ile meşhur olan ilçede çok sayıda şehir oteli mevcut.

Bornova otellerini gör
Buca
Buca

Turistik köyleri ve sakin plajları ile Buca İzmir'in popüler yerleşim bölgelerindendir. Bölgede genellikle rezidans ve şehir otelleri yer almakta.

Buca otellerini gör
Kahramanlar Mahallesi
Kahramanlar Mahallesi

Konak'ta merkezi konumda bulunan ve gezilecek yerlere yakınlığı ile dikkat çeken Kahramanlar Mahallesi bu bölgede otel konaklaması yapmak isteyenler için oldukça ideal bir konumda.

Kahramanlar Mahallesi otellerini gör
Aliağa
Aliağa

Büyük fabrikaların ve sanayi tesislerinin yer aldığı Aliağa aynı zamanda antik kentlerle çevrili tarihi açıdan zengin bir bölge. Bölgede Hilton ve Radisson gibi zincir oteller bulunuyor.

Aliağa otellerini gör
Ödemiş
Ödemiş

İzmir'in sakin ve yemyeşil doğaya sahip beldelerinden birisi olan Ödemiş'te bulunan taş ev tarzı butik oteller ilgi çekiyor. Birgi Köyü mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Ödemiş otellerini gör
Gaziemir
Gaziemir

İzmir'in sanayi bölgelerinden birisi olan Gaziemir büyük otelleri ile ziyaretçilerini ağırlıyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı da bu ilçenin sınırları içerisinde yer alıyor.

Gaziemir otellerini gör
Çiğli
Çiğli

Şehrin sanayi bölgelerinden birisi olan Çiğli'de az sayıda ama büyük oteller mevcut. Sasalı Doğal Yaşam Parkı bölgeyi ziyaret edenlerin görmeden dönmemesi gereken bir yer.

Çiğli otellerini gör
Balçova
Balçova

Oldukça merkezi konumda yer alan Balçova, Adnan Menderes Havalimanı'na 20 kilometrelik, il merkezine ise yaklaşık 7-8 kilometrelik mesafede yer alıyor. Şifalı suları meşhur olduğu için bölgede sayısız termal otel bulunuyor.

Balçova otellerini gör
Karabağlar
Karabağlar

Karabağlar sahil şeridi, yeşil alanları ve kültürel etkinlikleri ile Ege'nin güzelliklerini yansıtır. İzmir'i ziyaret edenler için sakin bir konaklama yeri veya günübirlik geziler için cazip bir seçenek olabilir. Konaklama seçenekleri de genellikle şehir otellerinden ve lüks otellerden oluşuyor.

Karabağlar otellerini gör
Narlıdere
Narlıdere

Adnan Menderes Havalimanı'na 35 dakikalık mesafede konumlanan ve Kuş Cenneti'ne de 15-20 dakikalık uzaklıkta yer alan Narlıdere oldukça merkezi konumu ve sınırlarında yer alan Narlıdere Şehitliği ile görülmesi gereken yerlerden. Narlıdere otellerinin konsepti de genellikle şehir otellerinden oluşuyor.

Narlıdere otellerini gör
İnciraltı Mahallesi
İnciraltı Mahallesi

Balçova ilçesinin sahil kesiminde yer alan İnciraltı Mahallesi'nde Wyndham, Ramada gibi büyük zincir otellerin yanı sıra termal bir otel olan Kaya İzmir Thermal Convention Hotel de bulunuyor.

İnciraltı Mahallesi otellerini gör
Bayraklı
Bayraklı

Şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bayraklı'da büyük bir Hilton oteli bulunuyor. Smyrna Antik Kenti bölgede turistlerin en çok ilgisini çeken yerler arasında.

Bayraklı otellerini gör
Torbalı
Torbalı

İzmir'in tabiat güzellikleri açısından en dikkat çeken cennet köşelerinden biri Torbalı. İncirli Mağarası, Dümbelek Mağarası, Güvercinli Mağarası, Sarı Kristal Mağarası ve Beşikçi Mağarası gibi doğal oluşumların yanı sıra Metropolis Antik Kenti de mutlaka keşfetmeniz gereken yerlerden.

Torbalı otellerini gör
Güzelbahçe
Güzelbahçe

Güzelbahçe doğal köy yaşamının halen devam ettirilmeye çalıştığı destinasyonlardan. İzmir'de şehir keşmekeşinden uzakta doğa tatili yapmak isteyenler için bölgede sayısız apart, butik ve bungalov otel bulunuyor.

Güzelbahçe otellerini gör
Çankaya Mahallesi
Çankaya Mahallesi

Çankaya Mahallesi, metroya yakın olması nedeni ile Konak ilçesinde konaklama yapmak isteyen ziyaretçilerin değerlendirebileceği merkezi bir noktada.

Çankaya Mahallesi otellerini gör

Önemli Noktalar

Ege Üniversitesi
Ege Üniversitesi

Bölgenin en büyük üniversitesi olan Ege Üniversitesi'nin yakınında çok sayıda 4-5 yıldızlı şehir otelinde konaklayabilirsiniz.

Ege Üniversitesi otellerini gör
İzmir Otogar
İzmir Otogar

Çevre illerden ulaşımın en çok sağlandığı nokta olan İzmir Otogar'ı çevresinde birçok uluslararası ve yerel otel misafirlerini bekliyor.

İzmir Otogar otellerini gör
Ilıca Plajı
Ilıca Plajı

Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Ilıca Plajı ince kumlu plajları ve açık mavi berrak suyu ile tanınıyor. Plajın yakınlarında lüks resort oteller, apart oteller ve pansiyonlar bulunuyor. Ilıca Plajı Alaçatı merkezine yakınlığı ile de çok tercih edilen bir konumda.

Ilıca Plajı otellerini gör
Adnan Menderes Havalimanı
Adnan Menderes Havalimanı

Adnan Menderes Havalimanı içerisinde ve çevresinde konaklayabileceğiniz birçok havaalanı oteli bulunuyor.

Adnan Menderes Havalimanı otellerini gör
İzmir Fuarı
İzmir Fuarı

İzmir Fuarı'nı gezmek isteyenler çevresinde bulunan şehir otellerinde konaklama yapabilirler.

İzmir Fuarı otellerini gör
Çeşme Marina
Çeşme Marina

Çevresinde bulunan apart oteller, pansiyonlar ve butik oteller ile çok merkezi konumda bulunan Çeşme Marina, Çeşme tatilinde konaklamak isteyeceğiniz bir yer olabilir.

Çeşme Marina otellerini gör
Alaçatı Plajı
Alaçatı Plajı

Rüzgar sörfü yapmak ve Alaçatı merkeze yakın olmak istiyorsanız konaklayabileceğiniz en güzel yerlerden birisi Alaçatı Plajı olmalı.

Alaçatı Plajı otellerini gör
Kordonboyu
Kordonboyu

İzmir'in hareketli gece hayatı ilginizi çekiyorsa Kordonboyu çevresindeki otellerde konaklamanızı öneririz.

Kordonboyu otellerini gör
Dokuz Eylül Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi merkez kampüsü etrafında bir çok residence ve şehir oteli bulunuyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi otellerini gör
Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi
Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi

Yıl boyu birçok farklı etkinlik düzenlenen kongre merkezine ilgi yoğun olduğu için çevresinde oldukça fazla otel bulunuyor.

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi otellerini gör
İzmir Arena
İzmir Arena

Şehrin önemli konser ve etkinlik merkezlerinden birisi olan İzmir Arena yakınlarında lüks şehir otelleri ve 3-4 yıldızlı oteller yer alıyor.

İzmir Arena otellerini gör
Efes Antik Kenti
Efes Antik Kenti

Her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kenti ilgi alanınıza giriyorsa çevresinde bulunan butik otellerde konaklayabilirsiniz.

Efes Antik Kenti otellerini gör
Kalem Adası
Kalem Adası

Anakaradan 400 metre uzaklıkta sevimli bir Ege adası olma özelliğini taşıyan Kalem Adası Bademli'ye de çok yakındır.

Kalem Adası otellerini gör
Çeşme Kalesi
Çeşme Kalesi

1508 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun Yavuz Sultan Selim zamanında inşa edilen kale, bugün müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. En merkezi noktalardan biri olan marinaya yakınlığı ile de konaklama açısından da popüler olan bölgede taş apartlar ve butik oteller yaygın.

Çeşme Kalesi otellerini gör

İzmir Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Konak Saray Hotel
Konak Saray Hotel

“Fiyat performans”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Parlement Boutique Otel
Parlement Boutique Otel

“Fiyat/performans açısından çok iyi. Tavsiye ederim.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Anemon Hotel Çiğli
Anemon Hotel Çiğli

“Kahvaltı çeşidi azaltmıştı sanki.”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Kiraz Otel
Kiraz Otel

“Otel sahipleri güleryüzlü ve ilgiliydi. Odalar çok temizdi. Bahçesi keyifliydi. Kahvaltısı güzeldi. Tam bir fiyat performans oteliydi...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Bademli Garden Suit
Bademli Garden Suit

“Güleryüzlü aile işletmesi. şirin bir köyde butik otel. Sahile araçla 5 dk mesafede.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Grand Yayla Otel
Grand Yayla Otel

“Sadece bizden habersiz odaya girilip temizlik yapılması rahatsız etti onun dışında güzeldi”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Best Western Plus Konak
Best Western Plus Konak

“Nevresim ve çarşaflar eski otelde genel itibarıyla eski bakıma ihtiyacı var”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Renaissance Izmir
Renaissance Izmir

“Rezervasyon yaptığımda konak meydana uzak gibi geldi. Karşısında swiss, yanında mövenpick otel var. Otelin olduğu cadde çok güzel düş...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Nano Butik Hotel
Nano Butik Hotel

“Konumu mükemmel. Alacatida gezilecek her yerin merkezinde. Araci park ettikten sonra her yere yuruyebilirsiniz. Kahvaltısı gayet güze...”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Gümüldür Mavi Deniz Otel
Gümüldür Mavi Deniz Otel

“Personel yaklaşımı ve yardımcı olma konusunda 10 numara bir müessese, kahvaltı kısmı zayıf.”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu

İzmir Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

İzmir Seyahat Yazıları

İzmir Sıkça Sorulan Sorular

İzmir’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

İzmir’deki popüler 5 yıldızlı oteller Four Points By Sheraton İzmir Otel, Hilton İzmir ve Sheraton Çeşme Hotel Resort & Spa bulunuyor.

İzmir'de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

İzmir'deki popüler ucuz oteller içerisinde Best Western Plus Konak, Four Points By Sheraton İzmir Otel ve Mövenpick Otel İzmir bulunuyor.

İzmir’e nasıl gidilir?

Büyükşehir olması sebebiyle şehre kara, demir ve hava yollarıyla ulaşmak çok basit. Havayolu kullanmak isterseniz Adnan Menderes Havalimanı’na ülkemizin çoğu yerinden direkt uçuş bulunuyor. Ülkemizin en batısında yer alması sebebiyle gelişmiş bir karayol ağına sahip şehirde terminal, şehir merkezine yaklaşık 10 km uzakta. Ülkemizin her yerinden direkt otobüslerle ulaşabileceğiniz terminalden istediğiniz yere ulaşmak için ücretsiz servisleri kullanabilirsiniz.

Alsancak ve Basmane garlarına Ankara, Eskişehir, Denizli, Aydın ve Balıkesir şehirlerine direkt, diğerlerine aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz.

İzmir’de havalimanından ulaşım nasıl sağlanır?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunuyor. ESHOT, İZBAN ve özel servisler ile ulaşım sağlamak oldukça kolay. Ayrıca transfer hizmeti alabilir veya taksi ile gidebilirsiniz.

İzmir’de nerelerde denize girilir?

Deniz kenarında uzanan şehirde bol alternatifli plajlar ve koylar bulunuyor. Halk plajlarını tercih ederseniz Akvaryum Plajı, Kocakarı Plajı, Eski Foça Halk Plajı ve Ilıca Plajı’na gidebilirsiniz. Nispeten daha sakin olan plaj ve koylar arasından Sazlıca Koyu, Pissa Koyu, Delikli Koy ve Mimoza Koyu Plajı’nı ziyaret edebilirsiniz.

İzmir'in hangi antik kentleri gezilir?

Yaklaşık olarak 8 – 9 bin senelik bir tarihi olduğu düşünülen ve tarih boyunca verimli toprakları, denizi, konumu sebebiyle uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan İzmir’de keşfedilmiş ve ortaya çıkarılmayı bekleyen antik kentler bulunuyor.

Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor ve Dünya’nın 7 Harikası’ndan biri olan Artemis Tapınağı’nı, Celcus Kütüphanesi’ni, Yamaç Evler ve Kral Yolu’nu sınırları içerisinde barındırıyor.

Seferihisar’da bulunan Teos Antik Kenti, Lebedos Antik Kenti ve Myounnessos Antik Kenti ilçeyi ziyaret ettiğinizde gezilmesi gereken yerlerden. Bunlar dışında Bergama Antik Kenti, Teos Antik Kenti, Dios Hieron ve Bayraklı Höyüğü de ziyaret edilebilecek noktalardan.

İzmir’de nerede kalınır?

İzmir ziyaretinizde nerede kalacağınız, nereleri gezeceğinize bağlı olarak değişebilir. Şehir merkezinde kalacak olursanız ünlü zincir otellerin şubelerinde, şehir oteli temalı iş merkezli otellerde, şehir veya deniz manzaralı otellerde konaklayabilirsiniz.

Alaçatı, Çeşme, Urla, Selçuk, Bergama ve Torbalı’da tarihi dokuya sahip butik otellerde sadece otel veya oda-kahvaltı hizmeti alarak kalabilirsiniz. İzmir otelleri içerisinde Bebek Dostu, Evcil Hayvan Kabul Eden, Resort, Termal veya Yetişkin Oteli gibi temalardan size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

İzmir’de gece hayatı nasıldır?

Gerek turistik bölge gerek büyükşehir olması gerekse çok sayıda öğrenci barındırması sebebiyle İzmir’in gece hayatı oldukça eğlenceli ve renkli geçer. Operadan tiyatroya, sergilerden söyleşilere kadar çok sayıda sanatsal etkinliği bulabileceğiniz kentte barlar, gece kulüpleri, canlı müzik mekanları ve meyhaneler de şehir merkezinde ve ilçelerde her zevke ve cebe uygun hizmet sunar.

Şehir merkezinde Bornova Küçükpark, Konak Alsancak gibi yerlerde; Urla, Alaçatı ve Çeşme gibi turistik ilçelerde yoğunlaşan gece hayatını mekanlar yerine dışarıda geçirmek isterseniz Kordon Boyu akşamları çok canlı oluyor.

İzmir’de ne yenir?

Ege’nin çeşit çeşit otlarıyla yapılan yemekler ve mezeler, bölgeye özgü lezzetlerin temelini oluşturuyor. Şevketi Bostan Yemeği, Deniz Börülcesi Mezesi, Kuşkonmaz Kavurması gibi lezzetlerin yanı sıra midye ve çeşitli deniz ürünleri de şehre gidildiğinde denenmeli.

Ayrıca meşhur boyoz, kumru, İzmir tulumu, İzmir köfte, kokoreç ve lokma da tadılmadan dönülmemesi gereken lezzetlerden.

İzmir’de nereler gezilir?

Köklü bir geçmişe sahip olan İzmir, tarihi ve doğal güzellikleriyle, turistik ilçeleriyle ve renkli ama sakin yaşamıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Hem şehir merkezinde hem de kolayca ulaşabileceğiniz ilçelerinde gezilecek pek çok yer var.

Şehir merkezinde konaklayıp gezmek isterseniz Saat Kulesi’nde fotoğraf çekilebilir, Kordon Boyu’nda çimlere uzanabilir, Tarihi Asansör’den nefes kesici İzmir manzarasını izleyebilirsiniz. Alışveriş yapıp kahve içmek için Kemeraltı Çarşısı, Sevgi Yolu ve Kızlarağası Hanı’nı öneririz.

İzmir Doğal Yaşam Parkı, Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve İzmir Kuş Cenneti gezilebilecek doğa ile iç içe alanlardan. Tarih meraklılarının sevebileceği İzmir Arkeoloji Müzesi, Zübeyde Hanım’ın Evi ve Saint Polycarp Kilisesi de diğer önerilerimizden.

Merkezden uzaklaşmak isterseniz Urla, Çeşme, Alaçatı, Foça ve Seferihisar’ı ziyaret edebilirsiniz.