Ystad Otelleri Ara

En uygun Ystad otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ystad otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ystad Hakkında

İsveç’in güneyinde Scania’da, batı ve doğusunda yer alan güzel plajları ile hem yerel halkın hem turistilerin ilgisini çeken, küçük ama şirin bir şehirdir. 12. yüzyılda ilk yerleşimin gerçekleştiği bu ortaçağ kasabası Ystad; doğası, kültürü ve sunduğu aktiviteleri ile dopdolu heyecanlar vadediyor.

Klostret i Ystad, Gråbrödraklostret’e ait bir ortaçağ manastırı. Yerel tekstil ve gümüş işleri ile bezeli özel bir koleksiyona da sahip. 13. yüzyıldan kalma manastır, bugün artık sanat sergileri için de kullanılıyor. Denk geldiğiniz takdirde, bu etkileyici yapının yanı sıra, özel bir sergi de gezebilirsiniz. Klostret i Ystad ile aynı bilete dahil olan Ystads Konstmuseum’u mutlaka görmelisiniz. Per Kirkeby'nin eserleri de dahil olmak üzere gerçek sanat severleri etkileyecek Güney İsveç ve Danimarka sanatına ait koleksiyonları inceleyebilirsiniz.

Sankta Maria Kyrka Kilisesi’nin, 17. yüzyıldan günümüze ulaşan barok mimberi ile göze çarpan yapı, özel kilise orgu ve akustiği ile büyüleyici. Kilisenin saat kulesinden hem harika bir manzara görebilirsiniz hem de 1250’li yıllardan bu yana gelenekselleşmiş, gece bekçisinin üflediği borunun sesini duyduğunuzda güvende olduğunuzu hissedebilirsiniz.

Ystad’ın 1500’lerden kalma en ikonik ve görkemli binalarından biri olan Per Helsas'ın avlusunda; el sanatları atölyeleri, sanat galerileri ve kafelerle çevrili alanda güzel zaman geçirebilirsiniz. İskandinavya’nın en eski yarı ahşap evi Pilgrändshuset de 1480’den kalma özel bir yapı; burada güzel zaman geçirebilir, harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz. İskandinavya’nın en eski ve en iyi korunmuş okulu Latinskolan; 15. yüzyıldan kalma tuğla bir bina. Ystad’ın özel yapılarını bir tur dahilinde gezebilirsiniz. Eski askeri kışlaların kapanması ve film stüdyolarına dönüştürülmesiyle Ystad, İsveç film endüstrisinin merkezi haline gelmiş. Sinema severlerin, rehberli turlar eşliğinde gezebildiği Ystad Film Stüdyoları ve Cineteket Film Müzesi Mayıs ve Eylül ayları arasında gezilebilir.

İsveç’in geleneksel mutfağının özel örneklerini bulacağınız Ystad’da; balık, et, patates ve süt ürünlerinin ön planda olduğu menüleri mutlaka denemelisiniz. Damıtılmış patates ve baharatlarla zenginleştirilmiş milli içkileri Aquavit de denemeye değer bir tat. Yazları serin, kışları ılık geçen okyanus ikliminin hakim olduğu Ystad’a seyahat için en uygun dönem, yağışların azaldığı ilk bahar ve yaz aylarıdır.