Liechtenstein Otelleri Ara

En uygun Liechtenstein otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Liechtenstein otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Liechtenstein Hakkında

İsviçre ve Avusturya’nın arasında yer alan Lihtenştayn, denize hiç kıyısı bulunmayan küçük bir ülke. Yüzölçümü itibariyle Avrupa’nın dördüncü küçük ülkesi olan Lihtenştayn’ın bir yarısını Ren Vadisi; diğer bir yarısını da Alp bölgesi oluşturuyor.

Aynı zamanda dünyanın en küçük 6. ülkesi olarak bilinen Lihtenştayn’ın tarihi ise 18. Yüzyıl'a dayanıyor. Yaklaşık 1000 kişiden 6’sının göçmen olduğu Lihtenştayn’da Türkler dahil olmak üzere çok farklı milletlerden insanlar görmeniz mümkün. 40 bin civarında nüfusu olan ülkede yerli halkın büyük bir kısmı Ren Vadisi’nde yaşıyor. Toplamda 11 idari bölgeden meydana gelen Lihtenştayn’ın başkenti olan Vanduz, aynı zamanda ülkenin en büyük ve en gelişmiş şehri. Bunun dışındaki bir diğer önemli şehri olan Balzers ise küçük ama gayet sevimli bir kasaba. Schellenberg, Triesen ve Triesenberg şehirleri de diğerleri kadar popüler ve gelişmiş durumda.

Resmi dilin Almanca olduğu ülkede özellikle Alemannic lehçesi de oldukça fazla kullanılıyor. Macera sporları, dağcılık, kayak gibi popüler sporların merkezi ola Lihtenştayn’da turizm inanılmaz gelişmiş durumda. Finans ve bankacılık alanlarında da önemli yatırımlara sahip olan Lihtenştayn’da özellikle kış sezonu oldukça yoğun geçmekle birlikte ülkeye tatile gelen turistlerin çoğu, kayak gibi spor dalları için kış aylarını tercih ediyor.

Lihtenştayn’da imalatı yapılan tarım ürünlerinin birçoğu, ülke sınırları içerisinde tüketildiği için tarım ülkenin başlıca gelir kaynaklarından sayılamıyor. İhraç ürünlerini ise daha çok endüstriyel ürünler, makine parçaları, elektronik ürünler ve motorlu araç parçaları oluşturuyor.

Yüksek bir rakıma sahip olması nedeniyle genel olarak ılıman bir ikilimin hüküm sürdüğü Lihtenştayn’da kış ayları oldukça yağışlı ve soğuk geçiyor. Bahar mevsimi ise kasım ayından itibaren kendini göstermeye başlıyor. Güney rüzgarlarının da etkisiyle yıl boyunca ılık bir iklimin hüküm sürdüğü ülkeye kış aylarında daha çok turist geliyor.

Lihtenştayn’ın milli bayramı olan 15 Ağustos tarihinde, ülkede inanılmaz coşkulu kutlamalar yapılıyor. Milli bayramları dışında da birbirinden renkli festival ve etkinliklere ev sahipliği yapan ülkenin en popüler organizasyonları arasında Candle Mas, Epiphany, Fasnachtsdienstag ve her ocak ayında Vaduz’da düzenlenen film festivali yer alıyor.

Yoğunlukla Almanya, Avusturya ve İsviçre mutfağından esintiler taşıyan geleneksel Lihtenştayn mutfağının vazgeçilmezleri arasında schnitzel, deniz mahsullerinden yapılan salata ve yemekler bulunuyor. Sunduğu lezzetlerle, ülkeyi ziyaret edenlere farklı deneyimler yaşatan Lihtenştayn mutfağı, birçok turistin de ilgisini çekiyor.

Umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeyi ziyaret için vizeye tabi tutulurken; diplomatik, hizmet ve hususi pasaportu olanlar bu ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaf tutuluyor.

Lihtenştayn’a yapcağınız seyahatiniz öncesinde Enuygun.com’dan faydalanarak bütçenize en uygun uçak biletini kısa bir süre içinde satın alabilir ve seyahatinize başlayabilirsiniz.