Greymouth Otelleri Ara

En uygun Greymouth otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Greymouth otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Greymouth Hakkında

Greymouth, Yeni Zelanda’nın güney adasında West Coast Bölgesi’nde bulunuyor. Bölgenin en büyük kenti olan Greymouth Grey Nehri’nin denizle buluştuğu noktada yer alıyor.

Greymouth şehrinde Yeni Zelanda’nın genelinden farklı olarak okyanussal iklimin etkileri görülüyor. Ülkenin diğer bölgelerinde görülmeyen bir oranda yağış olan şehir neredeyse tüm yıl süren yağmurlu bir havaya sahip. Yaz aylarında ortalama sıcaklık 19 derece civarında ölçülürken kış aylarında sıcaklık 8-9 dereceye kadar düşebilir. Nem oranı ise her zaman çok yüksek olur.

Kentin geçmişi altın madenciliğine dayanıyor. Bugün Greymouth’da hâlâ geçmişten gelen altın madenciliğinin izlerini görebilirsiniz. Öte yandan kömür madenciliği de ekonomi içerisinde yerini almış. Ancak madencilik artık şehrin tek ekonomik değeri değil balıkçılık ve ormancılık da Greymouth da oldukça gelişmiş. Günümüzde ise şehir ekoturizme yatırım yapmaya başladı.

Şehrin 45 km kuzeyinde bulunan Pancake Rocks önemli turistik noktalardan biri. Maori kültürünün önemli bir yansıması olan Pounamu da burada bulunuyor. Çeşitli buzullar, doğal parklar ve ormanlık alanlar yürüyüş, tırmanış ve doğa fotoğrafçılığına ilgisi olanlar için harika bir ortam sunuyor. Greymouth’da rafting ve kayak yapabileceğiniz çok uygun yerler bulabilirsiniz.

Alkol tüketen Greymouth ziyaretçileri 1868 yılından beri üretilen şehrin yerel içeceği olan Monteith’s birasını mutlaka denemeliler.