Yenimahalle Otelleri Ara

En uygun Yenimahalle otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Yenimahalle otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Yenimahalle Hakkında

Ankara’nın görece yeni sayılabilecek yerleşim bölgelerinden olan Yenimahalle, 1950’li yıllardan sonra canlanmaya başlayan bir ilçe. O dönemlerde başkentte yaşayan memur ve işçi kesimini ev sahibi yapma amacıyla inşa edilen az katlı konutların çevresinde gelişen ilçe, zamanla büyüyerek şehrin kalabalık bölgelerinden biri haline geldi. Günümüzde Yenimahalle’nin nüfusu neredeyse 700 bine yaklaşmış durumda. Kısmen engebeli bir arazinin üzerinde yükselen ilçenin sınırlarında 54 ayrı mahalle yer alıyor.  

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü gibi pek çok kamu kurumuna ev sahipliği yapan ilçe, tarihi ve turistik yerler konusunda da Ankara’nın diğer bölgeleriyle yarışacak denli zengin. Atatürk tarafından başkent Ankara’ya kazandırılan Atatürk Orman Çiftliği’ne gelerek ağaçların gölgesinde dinlenebilirsiniz. Üstelik Atatürk Orman Çiftliği’nin içinde hizmet veren Ankara Hayvanat Bahçesi, çocuklarla birlikte keyifli vakit geçirmek isteyen aileler için adeta biçilmiş kaftan. 1980’li yılların sonlarından itibaren sayısız organizasyona ev sahipliği yapan 75. Yıl Ankara Hipodromu ise yolu Yenimahalle ve civarına düşenleri bekleyen bir diğer harika yer.

Haymana Ovası’na doğru genişleyen ilçeye Ankara’nın merkezinden bineceğiniz otobüslerle ulaşabilirsiniz.  Taksi gibi alternatiflerden yararlanmaksa Yenimahalle’ye gelmenin bir diğer yolu. Ancak özellikle sınırlı bütçeyle hareket edenler için kuşkusuz toplu taşıma araçları çok daha uygun. Ayrıca çok uygun fiyatlarla konaklayabileceğiniz Ankara otelleri mevcut. İlçede gezerken kısa bir yemek molası vermek isterseniz, başkentte hayli popüler olan simit, Ankara tavası ve yaprak döner gibi lezzetlerden her biri nefis ve denemeye değer.

Yenimahalle Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 284,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.