Yaremche Otelleri Ara

En uygun Yaremche otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Yaremche otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Yaremche Hakkında

Ukrayna'nın en güzel turistik kasabalardan biri olan Yaremche için ‘Karpatlar’ın incisi’ de deniyor. Deniz seviyesinden ortalama 585 metre yükseklikte bulunan şehirden tarih litaratürlerinde ilk kez 1727 yılında bahsediliyor. Bazı kaynaklara göre şehir ismini 18. Yüzyılda, Feodalite döneminde efendisinden kaçan Yarema Hodovanets adındaki bir köylüden alıyor.

Prut Nehri vadisinde, Karpatlar’ın eteklerinde kurulu kasaba muhteşem dağ manzarası, saf havası, eğlence anlayışı ve kayak tesisleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Yaremche’nin bir tatil beldesi olarak anılması 19. Yüzyılda iyileşmek ve dinlenmek için buraya gelenlerin fazlalaşmasıyla başlıyor. Sovyetler Birliği döneminde konaklayacak yer sayısı artarken, meşhur sanatoryumunda da binlerce insan tedavi ediliyor. Günümüze gelindiğinde kış mevsiminin kayak cennetine dönüşen Yaremche kayakçılar ve snowboardcıların yanında trekkingciler ve kaya tırmanışçılarının da akınına uğruyor. Her mevsimi ayrı bir güzellik barındıran beldede ormanlarda at sürebiliyor, raftin yapabiliyor, ATV’yle gezebiliyorsunuz.

Kasabanın eğlenceli kış aktivitelerinin yanında eşsiz bir mimarisi de var. Çok yakınındaki Dora Köyü’nde bulunan manastırlar ve kiliselerin tarihi 17. Yüzyıla kadar iniyor. Kentin yakın tarihini yansıtan eserlere ve ulusal sanatçıların resimlerine yer verilen Karpat Bölgesel Kurtuluş Hareketi Müzesi ile sanat sergileri düzenleyen Metropolitan Sheptytsky Müzesi ise şehrin kültürüyle tanışma noktalarını oluşturuyor.

Yaremche’nin en fotojenik manzarası ise Karpat Dağları’nın en güzel, en güçlü  şelalesi olarak anlatılan 8 metre yükseklikteki Probiy Şelalesi. Taşların aralarından süzülen suların adeta taş bir kaseye çarpar gibi inişini ve Prut Nehri’nin yarattığı sel şovunu nehrin üzerinden geçen köprüden izlemeye doyamıyorsunuz. Şelalenin hemen yakınlarında ise şehrin en renkli köşelerinden bir yerel pazarla karşılaşıyorsunuz. Yine bu rota üzerinde 80 metrede yükselen bir höyük ise fantastik şekliyle görenleri şaşırtırken, kaya tırmanışçıları ve yürüyüşçüler içinde bir hedef noktası olarak konumlanıyor.

Yaremche hem Ukrayna hem de yurtdışı ile hava, kara ve demiryollarıyla bağlanan gelişmiş bir ulaşım ağına sahip. Kente en yakın havalimanı 49 kilometre uzaklıktaki Ivano-Frankivsk Uluslararası Havaalanı olup, alandan şehir merkezine yarım saat aralıklarla sefer düzenleyen otobüslerle veya taksilerle transfer yapabiliyorsunuz.