Van Otelleri Ara

En uygun Van otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Van otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Van Hakkında

Van, doğal güzellikleri, ovaları ve zengin tarihiyle Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan şehirlerinden biridir. Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’ne sahip olan Van aynı zamanda antik kentleriyle de ünlüdür. Van Kalesi şehir merkezinde görülmesi gereken yerlerin başındadır. Van’ın tüm güzelliklerini gözler önüne seren Van Kalesi’ne mutlaka çıkmalı ve şehri tepeden izlemelisiniz. Köklü tarihinde birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Van’da gezebileceğiniz diğer kaleler arasında, Zernek,  Ayanis  ve Hoşap kaleleri yer alır. Şehirdeki görülmeye değer yapıların arasında kiliseler de yer alır. Kültür çeşitliliği fazla olan Van’da, Akdamar ve St. Bartholomeus kiliseleri ziyaret edilmesi gereken başlıca kiliselerdendir. Şehrin kültürünü ve tarihini öğrenebileceğiniz Van Müzesi’ne de uğramadan şehirden ayrılmamalısınız. Van tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında spor aktiviteleri ile de ön plana çıkar. Van geziniz boyunca şehirde düzenlenen, rafting ve yamaç paraşütü gibi adrenalin sporlarının yanı sıra dalış ve kayak gibi aktivitelere de katılabilirsiniz.

Van deyince akla gelen şeylerden biri de Van kahvaltısıdır. Cacık, tereyağı, un ve yumurtadan oluşan ekmeğe sürülerek yenen murtuğa, van otlu peyniri, bal, kaymak ve daha pek çok çeşitten oluşan Van kahvaltısı, Van’a gelince mutlaka denenmesi gerekenler arasında yer alır. Van aynı zamanda geniş eğlence hayatıyla da oldukça ünlüdür. Herkesin zevkine göre mekan ve eğlence türünü kendinde barındıran şehir, türkü barlarından, Jazz, Blues gibi farklı müzik türlerini çalan mekanlara kadar pek çok alternatife sahiptir. Van, festivallerine katılmadan, gezinizin tamamlanmayacağı şehirlerin arasında yer alır. Doğa ve kültür festivallerinin yoğunlaştığı şehirde, mayıs ayında düzenlenen, Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali, Kanispi Bal, Ceviz ve Doğa Festivali, Haziran ayında, Emrah ile Selvi Kültür Sanat Festivali Van’da katılabileceğiniz başlıca festivaller arasındadır. Van’dan otlu peynir, çatak balı ve ceviz almadan, şehrin otantik hediyelik eşya dükkanlarına bakmadan dönmemelisiniz. Ayrıca geziniz sırasında Van’ın simgesi olan Van kedilerinin korunması amacıyla açılan Van Kedi Evi'ne de uğrayabilirsiniz. Van’a havayolu, karayolu ve demiryolu ile ulaşabilmek mümkündür. Van’a en kısa ulaşım şekli, Van Gölü kıyısına kurulmuş, Van Ferit Melen Havaalanı’na inmektir.

Van Galeri

Van Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Temmuz Ekim
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.

Van Seyahat Yazıları

Van Sıkça Sorulan Sorular

Van’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Van’daki popüler ucuz oteller içerisinde Butik House By Babaei Van, Dilman Gold Otel ve Toprak Otel Van bulunuyor.

Van’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Van’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Elite World Van Hotel, Doubletree By Hilton Hotel Van ve Şahmaran Resort Hotel bulunuyor.

Van’da nerede kalınır?

Van’da çeşitli pansiyon ve oteller bulunuyor. Bunların pek çoğu merkezdeki İpekyolu ilçesinde yer almakta. Dilerseniz oda-kahvaltı dilerseniz tam pansiyon seçenekleri de bulunmakta.

 

Van için en ideal ulaşım şekli nedir?

Van’a kara, demir ve havayoluyla ulaşmak mümkün. Ülkemizin neredeyse her yerinden otobüs ve özel araçla ulaşabileceğiniz Van; İstanbul’a 1472 km, Ankara’ya 1217 km, İzmir’e 1778 km uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca havayolu ile seyahat için Van Ferit Melen Havalimanı’nı kullanabilir, demir yolunu tercih edenler TCDD’nin Van Gölü Ekspresi’yle bölgeye ulaşabilirler.

 

Van’ın doğal güzellikleri nelerdir?

Kapadokya’dakine benzeyen Peri Bacaları’na sahip olan bölgedeki bu alana, benzerlik sebebiyle “Vanadokya Peri Bacaları” da denmekte. Van Gölü, Muradiye Şelalesi gibi doğal güzellikleri de ziyaret edebilirsiniz.

 

Van’ın iklimi nasıl?

Karasal iklimin etkili olduğu Van’da özellikle Kış ayları çok sert geçer. Yaklaşık 3 ay boyunca karın yerden kalkmadığı şehri gezmek için en uygun zaman Mayıs-Haziran-Temmuz dönemidir.

 

Van’ın meşhur yemekleri hangileri?

Van’ın en meşhur öğünü kahvaltısı. Van Kahvaltısı’nı bu kadar ünlü yapan en önemli şeyler ise otlu peyniri, Van balı ve kaymağı, taş fırın lavaşı ve Murtuğa’dır. Ayrıca bir tatlı çeşidi olan Kavut ve bölgenin en lezzetli balığı olan İnci Kefali de tadılması gereken lezzetlerden.

 

Van’ın tarihi eserleri nelerdir?

Tarihi M.Ö. 7000’lere dayanan şehirde çok sayıda tarihi yer bulmak mümkün. Kaleler Şehri de denilen bölgede Van Kalesi, Hoşap Kalesi, Ayanis Kalesi ve Çavuştepe Kalesi gezmeniz gereken yerlerden. Ayrıca Yedi Kilise ve Akdamar Adası’nda bulunan Akdamar Kilisesi de sevilen tarihi yerlerinden.