Xiamen Otelleri Ara

En uygun Xiamen otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Xiamen otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Xiamen Hakkında

Çin’in ‘Amoy’ adıyla da bilinen önemli liman kentlerinden birisidir. Ülkenin güneydoğusunda, Tayvan Boğazı kıyılarında uzun bir sahil şeridine sahiptir. Bir kısmı anakarada diğer kısmı ise Xiamen Adası’nda bulunan ve Fujian Eyaleti’nin endüstri ve ticaret merkezi konumunda olan şehir, altı büyük ilçeden oluşmaktadır. Bu ilçelerden Huli ve Siming’e, 1980’li yıllarda ülkede gerçekleştirilen ekonomik reformlar çerçevesinde ‘Özel Ekonomi Bölgesi’ statüsü verilmiştir. Bu bölge, yabancı yatırımcılara uygun fırsatlar sunmak üzere tasarlanmıştır. Orta büyüklükteki okyanus gemilerini barındıran kent limanı, tarihte ilk kez M.S. 960-1279 yılları arasında hüküm süren Song Hanedanlığı döneminde dış ticaret amacıyla kullanılmıştır. Liman günümüzde Çin’in sekizinci büyük limanı haline gelmiştir.

Balıkçılık ve gemi inşa endüstrisinin yaygın olduğu Xiamen’de; gıda, makine, tekstil, kimya, telekomünikasyon ve finans sektörleri faaliyet göstermektedir. Çin’in ‘en yaşanabilir ikinci kenti’ seçilen Xiamen, her ne kadar bir endüstri ve ticaret şehri olarak ön plana çıkmış olsa da deniz ve doğa turizmi de oldukça gelişmiş durumdadır. Çin standartları uyarınca en temiz havaya sahip şehirlerden birisi olan Xiamen, ülkenin ‘romantik eğlence kenti’ olarak bilinmektedir. Ada gezileri, dağ tırmanışları ve terekking için uygun alanlar barındırmaktadır.

Şehir; kır manzaraları, park ve rekreasyon alanlarıyla ünlüdür. Gulangyu Adası, Nanputou Tapınağı, Botanik Bahçesi, Zhongshan Caddesi, Huli Kalesi, Water Garden Expo Park, Kinmen ve Hulishan kentin başlıca turistik gezi noktalarıdır. Yılın büyük bir bölümünde muson yağmurlarına maruz kalan şehir, subtropikal iklim etkisindedir. Xiamen Uluslararası Havaalanı kent merkezine 11.8 km. uzaklıktadır.