Hangzhou Otelleri Ara

En uygun Hangzhou otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Hangzhou otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Hangzhou Hakkında

Çin’in Yangtze Nehri Deltası’nda yer alan eyalet altı bir kent olan Hangzhou, aynı zamanda Zhejiang eyaletinin başkentidir. 8,5 milyondan fazla nüfusa sahip olan bu kent, Çin’in en önemli kentlerinden biri olan Şangay’ın 180 km güneybatısında konumlanmaktadır. Batı Gölü, Xixi National Wetland Park, Zhejiang Provincial Museum, Çin Ulusal Çay Müzesi, Qiandao Gölü, Hangzhou Hayvanat Bahçesi ve Hangzhou Botanik Bahçesi, kentin gezilip görülmesi gereken yerlerindendir.

Hangzhou yakınlarında Neolitik kültüre dair arkeolojik bulgulara rastlanmıştır. Bu nedenle Hangzhou aynı zamanda çok tarihi bir kenttir. Nemli subtropikal iklimin görüldüğü bu sanayi kentinde; bilgi teknolojileri, ağır ekipman, otomotiv parçaları, elektrikli ev aletleri, elektronik ve telekomünikasyon dahil olmak üzere birçok yeni sanayi gelişmiştir. Hangzhou ayrıca doğal güzelliklere de sahiptir ve bu özelliğiyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Özellikle de Batı Gölü, kentin en iyi doğal güzelliklerindendir. Hangzhou’da sulak ekolojik sistemin korunması amacıyla kurulan ve yaklaşık 10 km2’lik bir alanı kaplayan Xixi National Wetland Park, doğaseverleri cezbetmektedir.

Pekin’den başlayıp Hangzhou’da son bulan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve yaklaşık 1794 km uzunlukta olan Büyük Kanal ise şehrin bir diğer turistik güzelliğidir. Kültür-sanat açısından da çeşitli seçenekler sunan Hangzhou’da, farklı müzeler de faaliyet göstermektedir. Hangzhou hava ulaşımı Hangzhou Uluslararası Havaalanı ile sağlanabilmektedir. Havaalanı, şehir merkezine yaklaşık 36,5 km mesafede yer almakta olup havaalanından şehir merkezine toplu ulaşım imkanı mevcuttur. İstanbul - Hangzhou arası uçuşların süresi ise 1 veya daha fazla aktarma ile en az yaklaşık 13 saat 55 dakikadır.

Hangzhou Galeri