Weligama Otelleri Ara

En uygun Weligama otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Weligama otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Weligama Hakkında

Weligama Sri Lanka’nın güney ucunda yer alan bir sahil kasabası. Harika kumsallara sahip olan Weligama’nın isminin anlamı ‘Kumlu Köy’. Weligama ekonomisinin iki önemli ayağı bulunuyor; turizm ve balıkçılık. Tropikal iklim kuşağında bulunan Weligama’da sıcaklık yıl boyunca 26 derece civarında, nem oranı ise %60’ın üzerinde ölçülür. Kurak dönem turistlerin yöreye gelmek için en çok tercih ettiği mevsim. Yağışlı dönemde şiddetli yağmurun dışında tropikal fırtınalar da görülebiliyor.

M.S. 6. yy’da yapıldığı düşünülen kayaya oyulmuş 3 metre yüksekliğindeki kabartma heykel Weligama ziyaretçilerinin mutlaka görmesi gereken noktalardan. İnce uzun bir çubuk üzerinde balık yakalayan balıkçıların görüntüsü Weligama siluetinin önemli ayrıntılarından birisi. Sahilden sadece 200 metre açıkta bulunan Taprobane Adası etkileyici bir güzelliğe sahip. Günümüzde özel bir turistik tesis olarak işletilen, tropikal bitkilerle çevrili bir villaya ev sahipliği yapan bu kayalık ada müthiş bir görsellik sunar. İlgi alanınıza giriyorsa kent merkezinin yaklaşık 14 km dışında bulunan Yılan Çiftliği’ni ziyaret edebilirsiniz.

Sörf ve dalış Weligama’da yapabileceğiniz su sporu aktivitelerinin başında geliyor. Öte yandan teknelerle çıkılan balina ve yunus izleme turlarına da katılabilirsiniz. Sıkça rastlayabileceğiniz spa merkezlerini değerlendirmeyi unutmayın. Halkının büyük bir kısmının balıkçılıkla geçindiği bu yörede farklı taze deniz mahsullerini denemekten çekinmeyin.