Kunming Otelleri Ara

En uygun Kunming otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kunming otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kunming Hakkında

Ülkenin güneybatısında kurulan tarihi şehirlerden Kunming, aynı zamanda Çin’e bağlı Yunnan eyaletinin başkenti. Özellikle kültür, siyaset ve eğitim gibi konularda eyaletin merkezi sayılan Kunming, önceleri ‘’Yunnan-Fu’’ ismiyle biliniyordu. Dian Gölü yakınlarında konumlanan şehrin özellikle Tayland, Çin, Myanmar, Singapur, Laos ve Malezya gibi ülkeler arasında döşenen ve buradan geçen demiryolu hattının tamamlanması ile birlikte çok daha önemli bir merkez haline geleceği tahmin ediliyor.

Kunming ayrıca konfordan bir an olsun ödün vermeyen otelleri sayesinde ziyaretçilere son derece keyifli anlar yaşatıyor. Şehrin gösterişli tesislerinde aile odası, yüzme havuzu ve ücretsiz otopark gibi olanakların yanı sıra açık büfe olarak sunulan Çin mutfağının nefis yemeklerini tatma şansı bulabilirsiniz. Kunming otellerinde ayrıca konsiyerj hizmeti, tesis içinde ATM, çocuk oyun alanı, gece kulübü, asansör, araba kiralama, emanet kasası, oda servisi, kuru temizleme, fitness merkezi, kapalı yüzme havuzu ve karaoke alanlarından yararlanmak mümkün.

‘’Sonsuz ilkbahar şehri’’ olarak da adlandırılan Kunming’de sene boyunca ılıman ve seyahate hayli elverişli bir iklim etkili. Ev sahipliği yaptığı çok sayıda bitki ve çiçek türü sayesinde botanik parkını andıran Kunming, aynı zamanda geçmişte İpek Yolu’nun önemli durakları arasında sayılıyordu. Üstelik günümüzde de Jinma Biji Meydanı gibi modern mimariyi heyecan dolu şehir yaşamıyla buluşturan alanları sayesinde tarihi şehir, buraya seyahat edenlere son derece keyifli bir gezi vaat ediyor.

Yunnan eyaletinin önde gelen turistik çekim noktalarından Kunming, hem kara hem de demir ve hava yolu ile rahatlıkla ulaşılabilen kentlerden. Kunming Changshui Uluslararası Havalimanı’ndan Chiang Mai, Delhi, Singapur, Amsterdam, Kuala Lumpur, Bangkok ve Kalküta gibi noktalara seferler gerçekleşiyor. Tren yolculuğunu tercih eden Kunming ziyaretçileri ise Guangzhou, Guilin, Pekin ve Şanghay üzerinden şehre gelen trenler sayesinde kolaylıkla Çin’in tarihi şehrine seyahat edebilirler.

Göz alıcı Çin porselenlerine ve diğer tarihi parçalara ev sahipliği yapan Kunming Şehir Müzesi, kentin belli başlı turistik noktalarından. Üstelik gerçekleşen ücretsiz rehberli turlar sayesinde kuşkusuz müze çok daha ilgiye değer hale geliyor. ‘’Uçan Kaplanlar’’ adıyla bilinen anıt ise Kunming caddelerinde gezerken görebileceğiniz sembolik eserler arasında. Ayrıca müze gezintisinden keyif alan ziyaretçiler kentte bulunan Yunnan Demiryolu Müzesi ve Yunnan Sanat Müzesi gibi noktaları da gezi planlarına ekleyebilirler. Özellikle eski tren modellerinden örnekler, haritalar ve lokomotifleri barındıran Yunnan Demiryolu Müzesi, taşımacılık tarihine merak besleyenleri adeta hayran bırakacak türden.

Kunming Galeri