Schladming Otelleri Ara

En uygun Schladming otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Schladming otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Schladming Hakkında

Schladming, Avusturya'nın Steiermark Eyaleti'nin güneydoğusunda yer alan bir şehir. Eskiden şehir ekonomisinin neredeyse tamamı madenciliğe dayanırdı ki şehre ait armada bugün hâlâ maden işçisi figürü bulunur. Oysa Schladming günümüzde tam bir turizm şehri olarak varlığına devam ediyor.

2013 yılında FIS Alp Dünya Kayak Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Schladming'de hemen her türlü kış  sporu yapılıyor. Başta kayak olmak üzere birçok kış sporu yarışı bu şehirde düzenleniyor. Dağ bisikleti, tırmanış, doğa yürüyüşü, rafting, okçuluk gibi diğer birçok doğa sporuna da imkân tanıyan coğrafyası her yıl çok sayıda turistin şehre gelmesini sağlıyor. Bu nedenle Schladming'de çok sayıda restoran, kafe, bistro, bar ve mağazalar bulunuyor.

Kırsalda tarımcılığın ölmediği bu turistik kentte sık sık köy pazarları kurulur ve çiftçiler kendi çiftlik, tarla ve bahçelerinden getirdiği ürünleri satar. Kente gelen turistler arasında bu pazarları ziyaret etmek ve taze mahsullerden almak oldukça yaygın. Yerel biraları konusunda da Schladming çok iddialı.

Schladming soğuk ve bol yağışlı bir iklime sahip. Kış aylarında yoğun soğukla birlikte yağmur miktarı azalırken kar yağışı artar. Yaz aylarında ise sıcaklıkla birlikte yağmur miktarı da yükselir.

Schladming'in kendine ait bir havalimanı bulunmamakla birlikte Munich Havalimanı, Salzburg Havalimanı ve Viyana Havalimanı'ndan şehre direkt transfer imkânı bulunuyor.