Yeni Zelanda Otelleri Ara

En uygun Yeni Zelanda otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Yeni Zelanda otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Yeni Zelanda Hakkında

Avustralya’nın doğusunda, Büyük Okyanus üzerinde yer alan Yeni Zelanda çok sayıda adadan oluşan bir ülke. Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington ise aynı zamanda Auckland ile birlikte ülkenin en büyük iki şehrinden biri.

Yerli dilinde Yeni Zelanda ‘’uzun ve beyaz bulutların ülkesi’’ anlamına geliyor. Ülkenin nüfusu son yapılan sayımlara göre 4 milyondan biraz daha fazla. Yeni Zelanda’da halkın tamamına yakını İngilizce konuşuyor. Bununla birlikte ülkede Maorice ile diğer dilleri konuşan yerli topluluklar da var.

Ülkede nüfusun büyük bölümü Avrupa kökenli göçmenlerden, bir kısmı ise Maoriler’den meydana geliyor. Yeni Zelanda din konusunda da çeşitlilik gösteren bir ülke. Halkın büyük bölümü Katolik. Bununla birlikte yerli halkların ve göçmenlerin de etkisi ile herhangi bir dine inanmayan veya Müslüman, Budist ve Hinduizm inancına sahip topluluklar da bu uzak adalar ülkesinde yaşamını sürdürüyor.

Yeni Zelanda yerlileri Maoriler aynı zamanda ülke topraklarına yerleşen ilk topluluk olarak anılıyor. Sonraki yıllarda Yeni Zelanda’ya gelen İngilizler ise zamanla bölgede üstünlük sağlayarak modern Yeni Zelanda’nın temellerini atan yerleşimciler olarak biliniyor.

Muhteşem doğası ve göz alıcı dağ manzaraları ile ünlü Yeni Zelanda’da genellikle yıl boyunca ılıman iklimin etkisini hissetmek mümkün. Ülkede kış ayları özelikle bazı bölgelerde oldukça soğuk ve sert geçse de kıyılarda daha yumuşak bir iklimin izlerini görmek mümkün. Güney Yarımküre’de yer alan Yeni Zelanda’da mevsimler kuzeye kıyasla tersten yaşanıyor. Ülkede kış ayları haziran ve ağustos ayları arasında, yaz ise aralık ve şubat ayları arasında etkisini gösteriyor.

Yeni Zelanda’yı ziyaret edenler için alternatifler neredeyse sonsuz. Ülkede kış döneminde özellikle yüksek kesimlerde kayak ve diğer kış sporlarının tadını çıkarabilir, yaz mevsiminde ise benzersiz sahillerde uzanıp güneşlenebilir, denize girebilirsiniz. Yeni Zelanda tüm bunların yanında başta sörf, rafting ve dalış olmak üzere adrenalin tutkunu gezginler için de tam anlamıyla bir cennet.

Yüzüklerin Efendisi gibi dünya çapında üne kavuşan filmlerin de çekim yeri olarak bilinen Yeni Zelanda, son yıllarda sinema meraklılarının da ilgi odağında yer alan bir ülke. Her biri masalsı görüntüler sunan ülkenin kırsal alanlarının dışında kıyılarda yer alan çok sayıda adayı da ziyaret edebilir, buralarda Yeni Zelanda’nın neredeyse her bölgesinde karşınıza çıkacak muhteşem manzaraların fotoğrafını çekebilirsiniz.

Dünya üzerinde bitki ve hayvan çeşitliliği en fazla ülkelerden biri olan Yeni Zelanda ülkeye özgü türlerle de biliniyor. Özellikle ülkede yaşayan böceklerin boyutları Yeni Zelanda’ya gelen yabancı turistleri şaşırtacak düzeyde.

Ülkeye ulaşmak içinse Avustralya’nın Sidney şehrinden veya Bangkok, Seul ve Hong Kong gibi önemli merkezlerden aktarma yapabilirsiniz.

Yeni Zelanda Ülke Rehberi