Rio Branco Otelleri Ara

En uygun Rio Branco otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Rio Branco otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Rio Branco Hakkında

Acre Nehri'nin kıyısında yer alan ilk yerleşim merkezlerinden biri olan Rio Branco, 1920’lerden bu yan Acre Eyaleti'nin başkentidir. Dünyanın en büyük ve en zengin türden tropik yağmur ormanları bölgesini içeren Rio Branco, wet-tropik ikliminin de etkisiyle fauna ve flora olarak zengin bir kombinasyona, eşsiz bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir.

Acre'deki büyüleyici dokuma tarihine bir göz atmak isterseniz, Kauçuk Müzesi (Museu da Borracha)’ne uğramalısınız. Müzede yer alan üç sergide; Chico Mendes’in hayatına, Kırsal İşçi Sendikası’nın çalışmalarına ve ağacı kesmeden özünü almaya dayalı sistemi anlatan, bu çalışmalarda kullanılan kaburga adlı aracı inceleyebilirsiniz.

Biraz daha Rio Branco tarihine dalmak isterseniz, Acre’nin ilk sermaye binası, görüntüsüyle de heybetli Palacio Rio Branco’yu gezebilirsiniz. Rio Branco binasında; birbirine bağlı odalar bir labirenti andırır. Tarih öncesi eserler, yerli topluluklar, Chico Mendes ve Acrean Revolution hakkında bilgilendirici, iyi düzenlenmiş müzeyi gezerken, güzel zaman geçirebilirsiniz.

Acre’nin eyaletler arası savaşını tasvir eden Memorial dos Autonomistas’ta fotoğraf çekebilir, etrafındaki kafe ve restoranlarda kahve molası verebilirsiniz. Hemen yakınlarındaki Rio Branco’nun ana katedralini de gezebilirsiniz. 1959 yılında inşa edilen katedral, 36 adet vitraylı pencereyle kaplı tek bir yükselen çan kulesine ve üç uzun geniş nefe sahiptir. Biblioteca da Floresta (Floresta Kütüphanesi) de görülmeye değer eşsiz bir deneyim sunuyor. Amazon bölgesine özgü yerli etnik gruplar, yağmur ormanı sesleri ve hatta kauçuktan üretilmiş tapper evinin güzel bir reprodüksiyonunu da görerek deneyimleyebilirsiniz.

Acre Nehri üzerinde yer alan çok sayıdaki kafe, restoran ve barı gezerek; yerel biraları tadabilir, manioc suyu ve jambu ile yapılmış bir çorba olan tacacá ve yerel kuru yemiş, meyvelerden yapılan dondurmamsı bir tatlı olan pirarucu de casaca isimli özel lezzetleri deneyebilirsiniz. Tropikal muson ikliminin yaşandığı Rio Branco’ya seyahat için en uygun dönem; en sıcak havaların yaşandığı Aralık ve Mart ayları arasındadır.