Celje Otelleri Ara

En uygun Celje otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Celje otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Celje Hakkında

Celje, ormanlarla kaplı Aşağı Savinja Vadisi’nde Savinja Nehri üzerinde konumlanan, güzel mi güzel bir Slovenya şehri. Ülkenin en büyük üçüncü kenti olan Celje, nehirle bu yakın ilişkisinden dolayı ‘sudaki şehir’ olarak da tanımlanıyor. Gezerken kendinizi evinizde gibi hissettiren bir dokuya sahip şehrin efsanelerle dolu tarihinden, kültüründen ve yemeklerinden etkileniyorsunuz.

Tarihi çok eskilere uzanan Celje’nin 1. Yüzyılda Roma İmparatoru Claudius tarafından ‘Claudia Celeia’ adıyla kurulduğu biliniyor. İlk kurulan yerleşimin kalıntıları arkeolojik site Celeia’da hala korunmaya devam ediyor. Şehrin merkezinde basamaklar halinde konumlanmış surlar, anıtlar, heykeller ve kiliseler gibi birçok önemli yapının çoğunu ise Orta Çağ’dan kalanlar oluşturuyor. Kentin yüzyıllara yayılan gelişimini Bölge Müzesi’ni gezdiğinizde görebiliyorsunuz. Güneyde bir tepe üzerinde bulunan Celje Kalesi Orta Çağ’da Sloven topraklarını yöneten kontların komutanlığı olup, tarihine kazınan aile entrikaları ve aşk hikayeleriyle dolu büyülü bir mekanken, 15. Yüzyılda inşa edilen St. Daniel Kilisesi ise kentin kuşkusuz en dikkat çeken eserlerinden birini oluşturuyor. En güzel Rönesans eserlerinden olan Eski Landgraviate Binası, ulusal anıt olarak gösterilen Prens Konağı ile Josip Pelikan Skylight Stüdyosu ise kentin kalabalık gezi rotasında görülesi önemli noktalardan.

Celje’nin pazarı, sokak pazarlarının aksine görebileceğiniz en güzel mimari tasarımlardan biri olup, cumartesi günleri ev yapımı lezzetlerle burada tanışabiliyorsunuz. Yine cumartesi günleri Celje’nin 19. Yüzyıldan kalma zarif terminalinden, kentin geçmişini canlı tutan ve nostaljik bir hava estiren Celje-Podcetrtek Miras Treni’ne binip Hırvatistan sınırına kadar gidebiliyorsunuz. Yerel yönetimin desteklediği bir sanat anlayışında inşa edilen yapılar arasında dolaşırken de fotoğraf çekmeye doyamıyorsunuz.

Slovenya’nın önemli kültür ve ekonomi merkezlerinden olan Celje’de çağdaş sanat galerilerini gezmekten de büyük keyif alacaksınız. Binicilik merkezleri, golf sahaları, bisiklet yolları ve bakımlı bahçelerle dolu Celje’ye havayoluyla gitmek istediğinizde, inebileceğiniz en yakın havalimanı Ljubljana kentinde bulunan Joze Pucnik Havaalanı. Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 100 kilometre olup, servislerle otobüs ve trene binebileceğiniz noktalara gelmeniz mümkün. Dilerseniz taksi veya araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.