Büyükada Otelleri Ara

En uygun Büyükada otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Büyükada otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Büyükada Hakkında

İstanbul’a bağlı adalardan Büyükada, özellikle şehre yakınlığı ve dingin atmosferiyle yaz aylarının en popüler duraklarından. Bizans döneminde prenslerin sürgün yeri olan adalar grubu, bu özelliği sayesinde Prens Adaları ismi ile anılıyor. Yunanca ‘da büyük anlamına gelen Prinkipo olarak da adlandırılan Büyükada, İstanbul’un Maltepe sahilinden yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta. Sahilden rahatlıkla görülebilen adada pek çok tarihi köşkün yanı sıra kiliseler ile eski ahşap binalar yer alıyor. Büyükada’ya Bostancı’dan hareket eden teknelere binerek yaklaşık 30 dakikada gelebilirsiniz. Adaya ulaşımda bir diğer opsiyon ise Kabataş ve Kadıköy’den kalkan vapurlar. Bu yerlerden Büyükada’ya yapılan yolculuk genellikle 1 saat civarında sürüyor.

Büyükada’yı ziyaret ettiğinizde vapurdan iner inmez burnunuza gelecek iştah açıcı kokuları takip edebilir, enfes ada lezzetlerini tadarak gezintinize başlayabilirsiniz. Özellikle taze dökülen lokma, yaz aylarında dondurma ve sahilin yakınlarındaki fırından alacağınız simitler hayli popüler Büyükada tatlarından bazıları. Sahilden bisiklet kiralayarak veya yürüyerek adanın tepelerine doğru çıkabilir, yorulduğunuzda ise manzarayı seyrederek dinlenebilirsiniz.

Büyükada’nın tepelerinde yer alan Aya Yorgi Manastırı ve Kilisesi hiç kuşkusuz adada ziyaret edilebilecek en özel noktalardan. Nisan ve Eylül aylarında, yılda iki kez olmak üzere ziyaretçi akınına uğrayan kilisenin oldukça mistik bir atmosferi var. Büyükada’nın erguvanlarla süslü sevimli sokaklarında yürürken Osmanlı döneminde inşa edilen Hamidiye Camii’ni de görebilirsiniz. Her daim yollarından eksik olmayan faytonları ve bisikletleriyle romantik görüntüler vaat eden adada ayrıca dünyanın en büyük ahşap yapılarından Rum Yetimhanesi ile Adalar Müzesi’ni duraklarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Büyükada Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Büyükada Seyahat Yazıları

Büyükada Sıkça Sorulan Sorular

Büyükada’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Büyükada’daki popüler ucuz oteller içerisinde Marine House Hotel, Hotel Prinkipos Büyükada ve By Şükrü Otel bulunuyor.

Büyükada’da bulunan en iyi oteller hangileri?

Büyükada’daki popüler oteller içerisinde By Şükrü Otel, White Palace Otel Büyükada ve Eskibağ Butik Hotel bulunuyor.

Büyükada’da gece hayatı nasıldır?

Büyükada’nın gece hayatı anlayışını, genellikle balık restoranları oluşturur. Adanın ana meydanına sıralanmış olan bu restoranlarda sakin müzikler eşliğinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Canlı müzik yapılan restoranlara gitmek isterseniz Büyükada’ya gitmeden birkaç gün önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Büyükada’da denize girilir mi?

Büyükada’da denize girebileceğiniz birçok plaj bulunuyor. Bazı plajlara girebilmek için üye olmak gerekiyor ancak halk plajları da mevcut. Eskibağ Plajı, Halik Koyu Plajı, Prenses Koyu Plajı, Yörükali Plajı, Nakibey Plajı ve Aya Nikola Plajı’nda giriş ücreti ya da şemsiye ve şezlong kiralama bedeli ödeyerek denize girebilirsiniz.

Büyükada’da nerede kalınır?

Büyükada, özellikle İstanbullular tarafından günübirlik geziler için tercih edilse de adada birçok konaklama tesisi de bulunuyor. Adanın farklı farklı noktalarında bulabileceğiniz oteller, her bütçeye uygun seçenekler olarak öne çıkıyor. Özellikle yaz dönemlerinde Büyükada’ya gidecekseniz erken rezervasyon yaparak deniz ve İstanbul manzaralı odalarda uyanabilirsiniz. Otellerin çoğunda restoran bulunur. Akşam yemeğinizi bu restoranlarda canlı müzik eşliğinde yiyebilirsiniz.

Büyükada’da gezilecek yerler nerelerdir?

Prens Adaları arasında en görkemli olan Büyükada’ya gittiğinizde Aya Yorgi Kilisesi ve Manastırı, Rum Yetimhanesi, Meryem Ana Kilisesi, Müslüman mezarlığı, Rum-Ortodoks mezarlığı gibi yerleri gezebilirsiniz. Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden Reşat Nuri Güntekin’in evi de ada gezinizde uğrayabileceğiniz yerlerden. Ayrıca Hamidiye Camii, Adakule, Adalar Müzesi gibi noktalara da gidebilirsiniz. Dilburnu’na gidecek olursanız yanınıza piknik çantanızı almayı unutmamanızı öneririz. Adada yürürken çevrenizde göreceğiniz her bir köşk de tarihi önemi olan köşkler.

Büyükada’ya nasıl gidilir?

Büyükada’ya gitmek için Kartal, Maltepe, Bostancı, Kadıköy, Eminönü, Kabataş, Karaköy, Beşiktaş, Avcılar iskelelerinden vapura binebilirsiniz. 1,5 saat kadar süren yolculuk için şehir hatları vapuruna 10 TL ödemeniz gerekiyor. Öğrenciler ise 5 TL ödeyerek bu vapura binebilir. İstanbul dışında Yalova’dan da Büyükada’ya ulaşmak mümkün. Yalova’dan yolculuk 1 saat 15 dakika kadar sürüyor. Dentur Avrasya firmasının vapurlarına binmek için tek yön 20 TL, gidiş-dönüş için 30 TL ödeniyor.