Naha Otelleri Ara

En uygun Naha otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Naha otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Naha Hakkında

Beyaz kumsalların mavi sularla buluştuğu Okinawa genellikle adı tarihi olaylarla anılsa da muhteşem güzellikte bir tatil beldesi. Japonya’ya bağlı ada tüm Uzakdoğu’nun en cezbedici yerleri arasında. Okinawa, Japonya, Tayvan ve Çin arasında bulunan aynı isimli adalar topluluğunun en büyüğü aynı zamanda.

Her yıl denize girmek ve tarihi yerleri görmek isteyen çok sayıda tatilciyi çeken bu cennet adada yapılabilecek şeylerin başında hiç kuşkusuz enfes kumsalların keyfini sürmek geliyor.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikalılar tarafından işgal edilen ve uzun yıllar Amerikan yönetimi altında kalan adada bugün de pek çok alanda Amerika’nın etkisini görmek mümkün. Özellikle kültürel anlamda bugün Okinawa’da halen Amerikan kültüründen izlere rastlayabilirsiniz. Adada yaygın olarak Japonca konuşuluyor ancak birçok bölgede İngilizce konuşarak da rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz. Amerikan film ve müziklerine adanın günlük yaşamında tanık olabilirsiniz.  

Okinawa aynı zamanda uzun 100 yılın üzerinde yaşayan halkıyla meşhur. Adada süregelen sakin yaşam, doğal çevre ve sağlıklı besinlerin burada insanların daha uzun ömürlü olmasında etkisinin bulunduğuna inanılıyor.

Yıl boyunca sıcak havasıyla her dönemde yaz tatili yapmak isteyenlerin rüyalarını süsleyen ada mayıs ve temmuz ayları arasında yoğun muson yağışlarının etkisi altına giriyor. Ocak ve şubat ayı sıcaklık ortalaması 20 derece iken haziran ve temmuz aylarında adada sıcaklık 30 derecenin üzerine yükseliyor. Adada tüm yıl nemi hissetmek mümkün.

Okinawa’ya geldiğinizde mutlaka en az bir kez şnorkelle dalmalı, sörf yapmalı veya balık tutmalısınız. Su sporları konusunda konuklarına sınırsız aktivite seçeneği sunan adada tüplü dalış da oldukça yaygın. Balık tutmayı seviyorsanız, adadan bir olta alarak Okinawa sahillerinde şansınızı deneyebilirsiniz. Ada çevresini saran kristal berraklığında sular balıkçılığa oldukça uygun.

Adada para birimi olarak Japon Yeni geçerli. Üstelik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almadan Japonya’ya giriş yapabilir ve Okinawa’yı görebilirler.  

Okinawa mutfağı genellikle tropikal meyvelerin etkisiyle şekilleniyor. Ananas, mango, papaya ve dragon meyvesi burada mutlaka tadılmalı. Erişte ve deniz ürünleri ise Japon mutfağının olmazsa olmazlarından.

Adada bulunan havalimanı sayesinde havadan Okinawa’ya kolayca ulaşabilir veya çevre adalardan feribotla ulaşımı tercih edebilirsiniz. Büyük Japon şehirlerinden yılın her döneminde adaya uçabilirsiniz. Ada içinde araç kiralama oldukça yaygın. Toplu taşıma ile seyahat etmek isteyenler içinse otobüsler Okinawa’nın hemen her bölgesine gidiyor.