Pissouri Otelleri Ara

En uygun Pissouri otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Pissouri otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Pissouri Hakkında

Pissouri, Kıbrıs’ta Limasol’un yaklaşık 30 kilometre batısında konumlanıyor. Bir tatil beldesi ve köy olan Pissouri , Limasol ile Baf arasında yarı yol konumunda olup Limasol’a bağlı üçüncü büyük köy. Turizmde Kıbrıs’ın en iddialı bölgelerinden olan belde Mavi Bayrak ödüllü plajlarıyla ünlü. Pissouri Plajı sadece suyunun berraklığıyla değil, dağ ve deniz kombinasyonu muhteşem manzarasıyla da huzurun adreslerinden. Su kayağı, tüplü dalış, jet-ski, kano ve yelken sporları için uygun bir coğrafyaya sahip beldeyi bisiklet kiralayıp gezebiliyorsunuz. Deniz seviyesinin yüzlerce metre üzerinde deniz fosilleriyle farklı bir jeolojik deneyim sunan tepeler ise trekking için oldukça ideal.  Pissouri Koyu konaklama tesislerinin, tavernaların ve eğlence mekanlarının konumlandığı yer olup yatlar ve teknelerin uğradığı yerlerden. Özellikle yaz aylarında köy meydanındaki tavernalarda düzenlenen geleneksel eğlenceler ve Kıbrıs gecelerinde eğlenebiliyorsunuz.

Şehrin tarihi Bizans dönemine kadar uzanıyor. Birkaç anlam taşıyan şehrin ismiyle en özdeşleşeni, zulümden kaçan Hristiyanların karanlık gecelerde toplanmasından esinlenen ‘çok karanlık’ anlamına geliyor. Kıbrıs’ta orijinal mimarisini koruyarak günümüze gelebilen tek sahil köyü olan belde 250 metre yüksekteki bir tepede kurulu. Şehrin ana kilisesi Gotik mimarisi etkileyici bir eser olan Apotolou Andreas Kilisesi. 1890’da yapımına başlanıp 10 yılda tamamlanan kilise oymalı ahşap bir stantta sergilenen antika ikonlarıyla görülmeye değer rotalardan. Beldenin batısında ise birkaç kilometre uzaklıkta meşhur Afrodit Kayası bulunuyor.

Köyün Palaipaphos ve Kourion’un arkeolojik alanlarına yakın olması tarih severler açısından da tercih edilmesini sağlıyor. Yaz mevsimi oldukça sıcak ve kurak geçen beldenin kışları ise yağmurlu ve serin seyrediyor. Bölgede en çok yetişen ürün ise üzüm. Kıbrıs’ın asma yetiştirme bölgesinde bulunan Pissouri hem sofralık hem de şaraplık üzümlerinin lezzetiyle tanınıyor.

Güney Kıbrıs’ta bulunan Pissouri’ye gitmek için Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Yunanistan üzerinden aktarmalı uçarak şehre ulaşabiliyorsunuz.