Sinaia Otelleri Ara

En uygun Sinaia otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Sinaia otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Sinaia Hakkında

Yaz kış ayrı bir atmosferi olan en güzel Romanya kentlerinden Sinaia, Karpat Dağları’nın eteklerinde bir vadide konumlanıyor. Kentin Braşov’a mesafesi 50, Bükreş’e mesafesi ise 133 kilometre. Tarihinde Romanya Krallığı’nın başkentliğini de yapmış olan şehir Karpatlar’a yakın konumuyla, en çok da kayak denildiğinde akla geliyor. Sinaia’da 400 metreden 4 kilometreye ulaşan farklı uzunluğa sahip 7 kayak pisti bulunuyor.

Kışları ılıman bir iklimle, yazları ise tatlı bir esintiyle karşılaşacağınız bu dağ şehri doğal güzellikleri ve şifalı kaplıcalarıyla biliniyor. Farklı mimarilerde villa tipi bir yerleşimle karşılaşacağınız şehirde, manastırlar ve köy evleri de şehrin siluetine farklılıklar ekliyor. Karpatlar kayak dışında muhteşem doğa yürüyüşleri ve kaya tırmanışları için de bir cennet. Yürüyüş parkurları zorluk derecelerine göre işaretlenmiş şehrin dağlarında dağ bisikleti de sürebiliyorsunuz. Karpatlar’da Bucegi Dağları’nda bisikletinizi üst noktalara taşımak için bir teleferik sistemi de bulunuyor.

Şehrin en ihtişamlı yapılarından olan Sinaia Manastırı 1695 yılından yadigar bir tarih hazinesi olup, ismini dinler tarihinde çok önem taşıyan Mısır’ın Sina Yarımadası’ndan alıyor. Manastırın içinde 1895 yılında kurulan bir din tarihi müzesi bulunuyor. Şehrin bir diğer tarih abidesi Peles Castle. İnşası 10 yıl süren bu romantik şato Avrupa’nın en güzel yapıları arasında. 160 odası bulunan şatonun çevresinde ise geniş bir Orta Çağ mahallesi bulunuyor. Dracula Şatosu olarak ünlenen Bran Şatosu ise şehre 60 kilometrede yer alıyor.

Yüzölçümüyle yürüyerek gezebileceğiniz kadar küçük bir alan kaplayan şehrin oldukça yokuşlu olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu yüzden şehir turlarında turist otobüslerini tercih edebilirsiniz. Kente havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havalimanları 108 kilometre mesafedeki Henri Coanda Uluslararası Havaalanı ile 119 kilometre mesafedeki Baneasa Aurel Vlaicu Uluslararası Havaalanı. Her iki havalimanı da Bükreş’de bulunuyor. Şehre transfer için otobüs, tren, taksi ve araç kiralama alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.