Viana do Castelo Otelleri Ara

En uygun Viana do Castelo otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Viana do Castelo otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Viana do Castelo Hakkında

‘Deniz, nehir ve dağlar arasında’ olarak tanımlanan Viana do Castelo, Portekiz’in en güzel şehirlerden biri. Ülkenin kuzey-batı bölgesinde Minho’da bulunan kent, İspanya’nın Galiçya bölgesine de sınır konumunda. Vigo, Braga ve Porto şehirleriyle birlikte bir üçgenin merkezinde yer alan Viana do Castelo, tüm şehirlere 65 kilometre uzaklıkta. Kentin batısında ise Atlantik Okyanusu bulunuyor. Yeşil dağlarla çevrili bir tepede, Atlantik Okyanusu’nun mavi yansımalarıyla parlayan bu güzel kentte, Lima Nehri’nin de dahil olduğu nefes kesici bir manzara izleyebiliyorsunuz.

Şehrin tarihi Hristiyanlığın ilk dönemine kadar iniyor. 1258 yılında Portekiz Kralı II. Afonso’nun ‘Viana da Fox do Lima’ diye isimlendirdiği şehrin bugünkü adını alması ise 1848 yılında ülkenin çıkardığı bir kararnameyle gerçekleşiyor. Farklı dönemlerde farklı mimari tarzlarla yapılmış sayısız eser barındıran şehri tıpkı bir müze gibi gezebiliyorsunuz. Eski sokakları, 19. yüzyıldan kalma ağaçlarla çevrili caddeleri ve caddeleri çevreleyen Rokoko sarayları kenti gezilip görülesi yapan yerlerden. 20. Yüzyılın başlarında yapılan Santa Luzia Bazilikası; Largo da Matriz bölgesindeki gotik katedral; ünlü Praça da Republica meydanındaki eski belediye binası ve 16. yüzyıldan kalma çeşme; 2009 yılında yapılan Paraguaçu ve Caramuru anıtları ise kentin en önemli gezi noktaları arasında. Kent aynı zamanda telkâri altın işçiliğiyle de biliniyor ve eskiden yeniye birçok telkâri eserini Museu do Traje’de görebiliyorsunuz.

Viana do Castelo’da sahil ile nehir boyunca bisiklet ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Kentin güzel köşelerini keşfetmek için yapacağınız dağ yürüyüşlerinde veya bisiklet turlarında aromatik bitkilerle, su değirmenleriyle, şelalelerle ve tarihi şapellerle karşılaşabiliyorsunuz. Sörf, rüzgar - uçurtma sörfü yapmak ve altın kumlu plajlarda yüzmek de şehrin doyamayacağınız aktivitelerinden. Sıcak atmosferini ise en çok el sanatları ve zengin Minho kültüründe, özellikle de yerel folklörünü  keşfedince hissedeceksiniz. Portekiz’in en büyük festivallerinden biri olan Romery (Hac) Festivali her yıl 20 Ağustos’ta başlayıp 5 gün sürüyor ve şehrin en kalabalık zamanlarını oluşturuyor. Nossa Senhora da Agonia ise balıkçıların koruyucu azizi adına yapılmış bir kilise olup renkli kostümlü deniz alayıyla bol eğlence sunan bu festivale ev sahipliği yapıyor.

Viana do Castelo’ya havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havaalanı Francisco de Sa Carneiro Havalimanı. Bu havaalanı Porto’da ve kente 69 kilometre mesafede bulunuyor. Kente araç kiralayarak, otobüs, servis ve taksiyle ulaşabiliyorsunuz.