Belgorod Otelleri Ara

En uygun Belgorod otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Belgorod otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Belgorod Hakkında

Rusya’nın, Ukrayna sınırında bulunan kentlerinden birisidir. Ülkenin en batı ucunda yer alır. ‘Siyah Toprak’ adı verilen coğrafi bölgede konumlanmıştır. Ancak Belgorod’un Rusça’daki anlamı ‘Beyaz Şehir’dir; çünkü kent, zengin kireçtaşı rezervleri üzerinde bulunmaktadır.

Kuruluşu 1237 yılına dayanan Belgorod, tarihi süreçte uğradığı saldırılar nedeniyle yok edilmiş ve uzun sayılabilecek bir aradan sonra, Rusya’ya güneyden gelen askeri tehditler nedeniyle 1596 yılında yeniden kurulmuştur. Birinci ve İkinci Dünya savaşları sırasında Nazi orduları tarafından işgal edilmiş, yoğun çarpışma ve çatışmalara sahne olmuştur. Günümüzde Belgorod, savaş döneminin kahramanlık hikayelerine imza atan asker ve kumandanların heykelleriyle süslüdür.

Ülkenin ikinci büyük devlet üniversitesine sahip olan kent, yoğun bir yabancı öğrenci nüfusu ağırlamaktadır. Ağır sanayi ve tarım alanında oldukça gelişmiştir. Demir rezervi açısından zengindir. Metal, inşaat, gıda ve ilaç endüstrisi kentin başlıca ekonomik kaynaklarıdır. Belgorod’da; tarihi, kültürel ve doğal alanlar bir hayli fazladır.

Çok sayıda kütüphane, müze ve kültür merkezi barındıran şehir, geleneksel mimarinin uzun yıllar ayakta kalan örnekleriyle doludur. Dramtic Tiyatrosu, Smolensky Kilisesi, İkinci Dünya Savaşı Anıtı, Lenin Parkı, Archangel Michael Kilisesi şehrin başlıca turistik gezi noktalarıdır. Belgorod karasal iklim etkisindedir. Kış aylarında sıcaklık -20 C dereceye kadar düşebilmektedir. Belgorod Uluslararası Havaalanı kent merkezinin 4 km. kuzeyindedir.

Belgorod Galeri