Ciudad Guayana Otelleri Ara

En uygun Ciudad Guayana otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ciudad Guayana otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ciudad Guayana Hakkında

Venezuela’nın Bolivar eyaletinin başkenti, Orinoco ve Caroni nehirlerinin kesiştiği noktada yer alan  Ciudad Guayana, nüfusu bir milyona yakın olmakla birlikte bölgenin en önemli endüstri merkezlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Venezuela’nın en önemli limanları da bu şehir de yer alıyor. Şehir dışından ulaşımınızı Manuel Carlos Piar Guayana Havalimanı ile kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Ciudad Guayana şehrini eski iki ana kasaba oluşturuyor. Literatüre göre doğuda San Felix kasabası, batıda ise yeni Puerto Orbaz kasabası bulunuyorken, 1961 yılında birleşerek şu an var olan Ciudad Guayana şehrini meydana getirmiş. Şehir içerisinde bulunan Cachamay ve Llovizma şelaleleri ile enfes manzaralar sunan bu kent doğası ve canlılığıyla insanı büyüleyerek, sokaklarında kaybolma isteği uyandırıyor. Orinoco ve Caroni nehirleri üzerinde bulunan üç köprü 2006 yılında kolay ulaşım sağlamak amacıyla inşa edilmiş ve bu anlamda nehirlerin üzerinde yükselen bu köprülerde kartpostalları andıran görüntüler sizleri bekliyor olacak.

Merkezdeki ise Llovizna ve Cachamay parkları, Pitoresk Şelaleleri ile nefesinizi kesecek olan şehir, modern yapılarının yanında doğası ile de alıştığınız beton duvarların ötesini sunuyor. Macagua Barajı’nda bulunun Caroni Eco Museum ile şehri daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Burası 1998 yılında Caroni nehrinin mirasını korumak ve onun hidroelektrik üretme sürecini kamuoyuna sunmak için yapılmış kültürel bir yapı. Burada şehir ile ilgili merak ettiklerinizi de öğrenebilir aynı zamanda kültürel bir gezi şansını da kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Angosturita köprüsünden San Felix limanı boyunca şehrin hemen yanı başında akan kardeş nehirler Caroni ve Orinoco nehirleri şehrin simgesi niteliğinde ve burada yapabileceğiniz en önemli aktivitelerden biri de tekne turlarına katılmak olacaktır. Başlangıç noktası Puerto Ordoz olan Orinoco deltası, Canaima’nın Milli Parkı ve Guri, Ciudad Guayana’ya geldiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler listesinde üst sıralarda yer almalı. Bu bağlamda şehir, şelaleleriyle, milli parklarıyla, gölleriyle kısacası tüm doğa harikalarıyla şu ana kadar gezdiğiniz en unutulmaz yerlerden biri olacak. Şehrin diğer ilgi çekici yerleri ise Orinoco nehri kıyısındaki kolonyal kaleler ve arazi aracı ile ulaşılabilen Cerro Del Elefante yani Türkçe adı ile Fil Tepesi. Şehri ayaklarınızın altına sererek farklı bir deneyimi yaşamanızı sağlayan Fil Tepesi kuşkusuz Ciudad Guayana turunuzun en özel duraklarından biri olacak. San Felix’e yaklaşık 35 km uzaklıkta olan Orinoco nehrinin sağ tarafında kalan Guayana Kaleleri ise bilhassa tarihe meraklı olan herkes için kesinlikle görülmeye değer. Ciudad Guayana, iki şehrin tek bir vücutta ruh bulmuş hali adeta. Ciudad Guayana’da gece hayatı ise oldukça renkli ve de hareketli. Burada bar ve pub kültürü çok gelişmiş olup, bölgenin neredeyse her yerinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz şekilde konumlanmış. Bunun yanı sıra alışveriş yapmak isteyenler şehrin tam merkezindeki alışveriş merkezine uğrayabilir.