Nivelles Otelleri Ara

En uygun Nivelles otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nivelles otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nivelles Hakkında

Hollandaca Nijvel olarak adlandırılan Nivelles, Belçika’nın en etkileyici mimarilerinden bazılarına ev sahipliği yapan, tamamının 1-2 günde gezilebileceği eşsiz bir kasaba. Brüksel ve Charleroi arasında mükemmel bir konuma sahip olan Nivelles kasabasının nüfusu ise yaklaşık 23 bin civarında. Görkemli romanesk St. Gertrude's Collegiate Kilisesi’nin de sınırları içerisinde bulunduğu kasaba, sessiz sakin, doğayla iç içe harika bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor.

St. Gertrude tarafından 645 yılında bir manastır olarak kurulan, ancak esasen 11. yüzyılda inşa edildiğine inanılan ve 18. yüzyılda restore edildiği düşünülen Collegiate Kilisesi, sadece Belçika’nın değil, aynı zamanda tüm Avrupa’nın önemli yapılarından biri. Kasabanın sembolik yapılarından biri olan Saat Kulesi ve hemen bitişiğindeki Jean de Nivelles'in heykeli de kesinlikle görülmeye değer. Ayrıca 16. yüzyıldan kalma Recollets Manastırı da şüphesiz Nivelles’in en çok ilgi gören tarihi yapılarından bir diğeri. Gün içinde zamanınız kalırsa eğer Dodaine Parkı’na giderek yemyeşil bir alanda dilediğinizce vakit geçirebilir ve tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Brüksel’in yaklaşık 40 km güneyinde; Charleroi’nin ise 40 km kuzeyinde konumlanan Nivelles’e hem demiryolu hem de havayoluyla ulaşmak mümkün. Belçika’nın Valon Brabant eyaletinde yer alan Nivelles kasabası eski Baulers, Bornival, Thines ve Monstreux komünlerini de sınırları içerisinde barındırıyor.

Walloon Brabant'taki tüm belediyeleri de kapsayan Nivelles kasabasının tarihi ise Milattan Önce 4000’li yıllara kadar uzanıyor. Belçika’daki Romanesk tarzının en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen St Gertrude's Collegiate Kilisesi’nin altında bulunan Merovingian (7. yüzyıl) ve Carolingian (9. yüzyıl) dönemlerinden kalma mezarlar hakkında detaylı bilgi almak içinse kiliseyi mutlaka bir rehber eşliğinde gezmenizi öneriyoruz.