Nilüfer Otelleri Ara

En uygun Nilüfer otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nilüfer otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nilüfer Hakkında

İsmini Osmanlı padişahlarından Orhan Gazi’nin eşi olan Nilüfer Hanım’dan alan Nilüfer, Bursa’nın tarihi ve turistik bir ilçesi. Orhaneli, Karacabey, Mudanya ve Osmangazi ile çevrelenen ilçenin bir tarafında Ulubat Gölü yer alıyor. Toplamda 64 ayrı mahalleden oluşan ilçeyi meydana getiren mahallelerden bazıları ise Cumhuriyet Mahallesi, Kuruçeşme Mahallesi, Barış Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Gölyazı Mahallesi ve Dumlupınar Mahallesi.  

Nilüfer’in toplam nüfusu yaklaşık 330 bin. Özellikle yeni gelişen bir yerleşim alanı olması sayesinde nüfus Bursa’daki diğer ilçelere kıyasla çok daha hızlı artıyor. Marmara ikliminin hemen tüm tipik özelliklerini taşıyan ilçede bahar ayları genelde yağışlı geçiyor. Temmuz ve Ağustos aylarında ise fazlasıyla kurak ve sıcak bir hava hakim. Nilüfer ve civarında gezi için kuşkusuz en iyi dönemler yaz başlangıcı ve sonu denebilir.

İlçede ekonomi daha çok büyük fabrikalarda gerçekleşen üretime dayalı. Uluslararası markaların üretim tesisleri sayesinde Nilüfer, Bursa’daki en hızlı gelişen ve kalkınan yerlerden. Dolayısıyla bölgedeki Bursa otelleri de gelişmiş hizmet kalitesine uygun. Üstelik sanayi alanındaki büyük atılımlara karşın ilçede hayvancılık ve tarım faaliyetleri sınırlı da olsa sürüyor. Dut, şeftali, armut, elma ve kiraz gibi meyveler Nilüfer sınırlarındaki bağ ve bahçelerde yetiştiriliyor. Ayrıca arıcılık ile küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ilçede yapılıyor. Uludağ Üniversitesi’nin kampüsüne ev sahipliği yapan ilçe burada öğrenim gören gençlerin de etkisiyle kültürel anlamda hayli canlı bir yer. İlçede yer alan Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’nde binlerce kitabı bir arada bulabilir, Nilüfer Belediyesi tarafından işletilen Konak Kültürevi’nde düzenlenen film gösterisi, tiyatro ve konser gibi etkinliklere katılabilirsiniz.

Nilüfer Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Nilüfer Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Nisan Aralık 458,90 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.