Torun Otelleri Ara

En uygun Torun otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Torun otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Torun Hakkında

Torun, Polonya’nın kuzeyinde , Vistül ırmağı üstünde yer alan bir şehirdir. Ünlü bilim insanı Nikolas  Kopernik, bu Orta Çağ şehrinde doğmuştur. 203.000 nüfusluk şehrin, 40.000’ini öğrenciler oluşturur.
Torun Orta Çağ'da,  Polonya’nın önemli ticari merkezlerinden biriydi. Hatta Kuzey’in Krakow’u olarak adlandırılırdı. Polonya’nın en iyi korunmuş tarihi anıt şehirlerinden biri olan Torun, aynı zamanda en önemli ve kalabalık turist merkezi olma özelliği de taşıyor. Krakow’dan sonra ikinci orijinal ve zengin tarihi değerlere sahip olan şehir, kendinde barındırdığı 17 müzeyle, turistlerin oldukça ilgi gösterdiği dünya şehirlerinin başında geliyor. Torun ayrıca Unesco Dünya Tarihinin Miras Alanı listesinde bulunuyor. Şehirde bulunan müzelerden, District Müzesi, Avrupa’da yer alan en görkemli binalardan biridir. Nikolas Kopernik’in evi, Arkeoloji ve Tarih Müzesi, Eskens Evi , Etnografya Müzesi, Barok stili binasıyla Yıldız Evi ( the star house) de şehirde  gezilmeye değer müzeler arasındadır.
Şehrin merkezinde yer alan ve Torun’un en eski tarihi bölgesi olan  Old Town Market , yüzyıllar boyunca şehrin idari ve ticari merkezi  görevi  görmüştür. Şimdi etrafında heybetli ve gotik yapıların olduğu, müzelere ve kliselere ev sahipliği yapan Old Town, şehrin en önemli turistik alanıdır.
Şehrin bir başka etkileyici özelliği ise, üzerinde olduğu Vistül Nehri’nden başlayarak yeni ve eski şehir bölgelerine kadar olan alanda  kuyumcuları, sanat atölyeleri, tarihi mahzenleri  ve lezzetli yemekleridir.
Torun’a en yakın havaalanı 50 km uzaklıkta bulunan Bydgoszcz’dur.