Sliema Otelleri Ara

En uygun Sliema otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Sliema otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Sliema Hakkında

 

Sliema, Malta’nın İtalya’ya bakan kıyısında küçük bir sahil kenti. Kentin güneydoğusunda, yaklaşık 7 km mesafede başkent Valletta bulunuyor. Valletta’daki ana otobüs garından kalkan otobüslerle tüm ülkeye ulaşmak mümkün. Sliema’nın kuzeybatısında ise San Giljan kenti bulunuyor. İki kent arasındaki mesafe sadece 3 km ve güzel bir havada sahil şeridi boyunca yapılacak keyifli bir yürüyüşle ulaşılabilecek yakınlıkta. Ülkede gece hayatının en renkli olduğu yer olan, çok sayıda gece kulübü, bar, disko ve kumarhaneye ev sahipliği yapan ünlü Paceville bölgesi San Giljan’da bulunuyor.

Sliema özellikle alışveriş severleri çok mutlu edecek bir kent. Burada The Point alışveriş Merkezi’nin dışında birçok mağaza, hediyelik eşya dükkânı ve butik bulunuyor. Ancak bu Akdeniz ülkesinin ünlü siesta ve fiesta saatlerini göz önünde bulundurmayı unutmayın ve alışveriş yapacağınız zamanı mümkün olduğunca 10:00-12:00 arasına veya 16:00-18:00 arasına denk getirmeye çalışın. Ülkeyi ziyaret eden birçok turist alışveriş için Sliema’yı tercih ettiğinden kentte dinlenebileceğiniz çok sayıda kafe ve restoran da bulunur. Geziniz sırasında krem rengi duvarları üzerinde canlı renklerle boyanmış cumba ve kapılarıyla geleneksel Malta evleri size eşlik eder.

Tarihi boyunca çok farklı medeniyetlerin himayesinde yaşamak zorunda kalan Malta’da hayli renkli bir mutfak kültürü bulunur ve Sliema’da bu mutfağın değişik tatlarını deneyebileceğiniz birçok alternatif yer alır. Sliema’da tatilinize renk katmak isterseniz sahildeki tekne turlarına katılarak tüplü dalış yapma şansı yakalayabilirsiniz.

Sliema için unutmamanız gereken önemli iki not bulunur. Öncelikle ülke halkının geneli koyu Katolik inanışına sahip ve turistlere karşı son derece sıcakkanlı davranılmasına karşın üstsüz güneşlenmek ya da aşırı alkol almak gibi durumlar hoş karşılanmaz. Diğer unutulmaması gereken nokta ise trafiğin soldan aktığı. Araç kiralamış olmasanız da toplu taşıma araçlarını hangi yönde beklediğinize dikkat etmelisiniz.