Rusya Otelleri Ara

En uygun Rusya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Rusya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Rusya Hakkında

Asya ile Avrupa arasında yer alan Avrasya bölgesinin en önemli ülkesi olarak bilinen Rusya, aynı zamanda yüzölçümü olarak dünyanın en geniş ülkesi. Resmi adı Rusya Federasyonu olan ülke çok geniş bir allana yayılan toprakları sayesinde Çin Halk Cumhuriyeti, Ukrayna, Gürcistan, Kuzey Kore, Norveç, Litvanya, Polonya, Estonya, Letonya, Moğolistan, Kuzey Kore ve Kazakistan gibi birçok ülke ile sınır komşusu. Ülkenin Amerika Birleşik Devletleri’nin Alaska eyaleti ve Japonya ile de deniz sınırı bulunuyor.

145 milyona yaklaşan nüfusu ile aynı zamanda dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Rusya, yeryüzünün en fazla nüfusa sahip 10 ülkesinden biri. Doğudan batıya uzanan geniş toprakları nedeniyle ülke 9 farklı zaman dilimine ayrılıyor. Ülkenin doğusu ile batısı ve kuzeyi ile güney bölgeleri arasında iklim koşulları önemli ölçüde farklılık gösteriyor. Slavlar ile başlayan ülke tarihi boyunca Rusya bir süre Moğollar tarafından yönetildi. Daha sonra aynı zamanda dünyanın en büyük üç imparatorluğundan biri olarak bilinen Rusya İmparatorluğu ve Sovyetler Birliği ülkede hâkimiyetini sürdürdü. Günümüzde ise Rusya, doğudan batıya uzanan geniş sınırları, köklü tarihi, başkent Moskova ve St. Petersburg gibi şehirleri ile dünyanın en çok ziyaretçi çeken ülkelerinden biri.

Aynı zamanda dünyanın en büyük doğal gaz ve petrol üreticisi olarak bilinen ülkenin en önemli gelirlerini zengin yeraltı kaynakları oluşturuyor. Elbrus Dağı ile Kafkasya’nın en yüksek noktasını da barındıran Rusya’da iklim koşulları bölgelere göre farklılık gösteriyor. Ülkenin kuzeyinde yer alan Sibirya’da özellikle kış aylarında dondurucu soğuklar yaşanırken güneyde hava daha ılıman ve sıcak. Ülkenin başkenti Moskova ve St. Petersburg gibi turistik şehirleri ise her mevsim farklı güzellikler sunsa da kış aylarında zorlayıcı hava şartları nedeniyle ilkbahar ve yaz ayları ülkeye seyahat etmek için daha ideal dönemler. Soğuk geçen kış aylarında Rusya’da karın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Yaz ayları ise tarihi ve doğal güzellikleri görmek için çok daha elverişli.

Kızıl Meydan ve Kremlin Sarayı gibi dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden bazılarına ev sahipliği yapan başkent Moskova aynı zamanda ‘’milyarderler şehri’’ olarak anılıyor. Dünyada en fazla milyarderin yaşadığı kent olarak anılan Moskova’da devlet başkanlarının ikamet ettiği Kremlin Sarayı’nın dışında dünyanın en büyük kilise çanının da bulunduğu Büyük Ivan Katedrali, soğan şeklinde renkli kuleleri ile şehrin en ünlü yapılarından olan Aziz Vasili Katedrali de Moskova’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yapılardan bazıları. Araç trafiğine kapalı Arbat Caddesi ve çevresinde ise lüks mağazalarda alışveriş yapabilir, son derece şık restoranlarda yemeğinizi yiyebilir veya kafelerden birine oturup bir şeyler içebilirsiniz. Şehirden alınabilecek en iyi hediye alternatifleri arasında ilk sırada iç içe geçmiş ‘’Matruşka’’ bebekleri geliyor.

Şehri dolaşmak için kullanabileceğiniz araçlardan metronun istasyonları ise birer sanat eseri olarak anılıyor. Farklı mimarlar tarafından inşa edilen Moskova metrosunun özellikle tavanlarında yer alan süslemeler şehrin ziyaretçileri tarafından büyük ilgi görüyor. Ülkenin en güzel parklarından biri olarak gösterilen Gorky Parkı ise ılık yaz günlerinde dinlenmek ve gezinti yapmak için ideal.

Rusya’nın Avrupa’ya açılan kapısı olarak kabul edilen St. Petersburg ise görkemli yapıları, geniş meydanları ve köprüleri ile ülkenin en çok ziyaret edilen şehirlerinden. Neva Nehri üzerinde yer alan 42 ada üzerine kurulan St. Petersburg aynı zamanda Rus Çarlığı’na başkenlik yapan şehir. Sovyetler Birliği döneminde ‘’Leningrad’’ adıyla anılan St. Petersburg, birçok kişi tarafından İtalya’nın başkenti Roma ile ülkenin kanalları ile ünlü şehri Venedik’in bir sentezi olarak görülüyor.

Dünyaca ünlü Rus yazar Dostoyevski’nin Beyaz Geceler, Suç ve Ceza gibi romanları da yine bu şehirde yani St. Petersburg’da geçiyor. Tarihi Kazan Katedrali, şehirde alışveriş yapılabilecek ideal noktalardan Galeria, altın renkli kubbeleri ve etkileyici mimarisi ile göz dolduran Anichkov Sarayı kentte görülmesi gereken başlıca yerler arasında. Ayrıca şehirde teknelerle Sava Nehri boyunca gezinti yapabilir ve St. Petersburg’u farklı bir açıdan görmenin keyfini yaşayabilirsiniz. 

Rusya’da bölgelere göre farklılık gösteren gelişmiş bir mutfak kültürü de var. Ülkenin kıyı bölgelerinde genellikle balık ve deniz ürünleri tüketiliyor. İç kesimlere gidildikçe ise balıklar ve deniz ürünleri yerini çeşitli otlar ve kırmızı etle hazırlanan tatlara bırakıyor. Ülkede kahvaltı da dâhil hemen her öğünde sofralarda havyar ve lakerda gibi tatları görebilirsiniz.

Tütsülenmiş et, kurutulmuş balık ve lahana da Rus mutfağında en çok kullanılan malzemeler arasında. ‘’Smetana’’ olarak anılan ekşi soslar da yemeklerde sıklıkla tercih ediliyor. Bir çeşit meze tabağı olan ve ‘’zakuski’’ olarak adlandırılan geleneksel lezzet somon veya farklı bir balık ile havyar, salata ve patatesle hazırlanan tatların birleşiminden oluşuyor. Tatlılar ülke mutfağında diğer lezzetler kadar söz sahibi değil. Ancak yine de ülkede orman meyveleri ve reçellerle hazırlanan geleneksel tatlı çeşitlerini tadabilirsiniz.

Rusya’nın milli içkisi ise votka. Ülkenin hemen her bölgesinde lezzetli votka seçeneklerini bulabilir ve deneyebilirsiniz. Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden Rusya’nın başkenti Moskova ve St. Petersburg gibi en güzel merkezleri için en uygun seferleri Enuygun.com’dan karşılaştırarak biletinizi kolayca satın alabilirsiniz.

Rusya Ülke Rehberi