Mellieha Otelleri Ara

En uygun Mellieha otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Mellieha otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Mellieha Hakkında

Malta adasının kuzeyinde bir köy olan Mellieha, muhteşem kumsalları ve doğal güzellikleriyle ünlü bir turizm beldesi. Malta’nın en büyük kumsalı Ghadira’nın da sınırları içinde bulunduğu bu köyün adı ise Arapça olup ‘Tuz’ anlamına geliyor. Malta’nın kayalık plajlarının aksine kumlu sahili, çevresindeki kırsal alanı, tarihi eserleri ve yürüyüş parkurlarıyla bir tatil cenneti olan bölgede hava kışları bile yumuşak olup, ortalama 15 dereceleri buluyor.

Mellieha’nın içinde bulunduğu bölge oldukça zengin bir tarihe sahip. Yerleşim Neolitik dönemden başlayıp, Bizans dönemine kadar sürüyor. Arap akınlarıyla terk edilen bölgenin yeniden kurulması ise 1844’lü yılları buluyor. Günümüzde cadde ve sokaklarda gezerken görebileceğiniz binaların çoğunu da o yıllardan kalan yapılar oluşturuyor. Köyün klasik tatil yerlerinden farklı atmosferini keşfeden Hollywood’un, 1980’lerde çektiği ve başrolünü Robin Williams’ın oynadığı aksiyon-müzikal tarzı ‘Popeye Köyü’ filminin bir çok sahnesi de Mellieha‘nın Anchor Koyu’nda geçiyor.

Mellieha’nın üç yakasının masmavi Akdeniz’le çevrili olması, dalış için ilk akla gelen yerlerden biri olmasının da sebebi. Deniz altındaki seyir muhteşem bir lagünden başlayıp, batıklar, tüneller ve mağaralarla sürüyor. En güzel gündoğumu ve günbatımını ise Kızıl Kule’den izleyebiliyorsunuz. Bu güzel tatil beldesinin gezilecek yerleri arasında 19. Yüzyıl Barok tarzıyla öne çıkan ve Hazreti Meryem’in doğumuna adanan yapılardan Mellieha Parish Kilisesi, 1870 yılında inşa edilmiş Madonna Heykeli, Meryem'in Kutsal Alanı da denilen tarihi 16. Yüzyıla kadar uzanan gizemli mağara, 17. Yüzyılda inşa edilen Beyaz Kule ve yine bir saat kulesi olarak inşa edilen Selmun - Ghajn Hadid Kulesi başı çekiyor. 18. Yüzyıl Barok tarzı yapılardan Selmun Sarayı ve Ghadira Doğa Koruma Alanı’da beğeneceğiniz diğer Mellieha rotaları. Köyün resmi bayramı olan ve her yıl 8 Eylül tarihinde yapılan yerel köy bayramı ise havai fişekler eşliğinde kutlanan, göreceğiniz en büyük köy şölenlerinden.

Malta Uluslararası Havaalanı’na 21 kilometre uzaklıkta bulunan Mellieha’ya taksi ve kiralık araçlarla ulaşabiliyorsunuz.