Tevfikiye Otelleri Ara

En uygun Tevfikiye otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tevfikiye otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tevfikiye Hakkında

Türkiye’nin ilk arkeo-köylerinden olan Tevfikiye, Çanakkale’ye bağlı hayli eski bir yerleşim. Tarihi Truva Antik Kenti’nin yanı başında inşa edilen köy, Çanakkale’nin en eski yerleşim bölgelerinin başında geliyor. Şehir merkezinden yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Tevfikiye Köyü’nün nüfusu 1000’in altında. Üstelik Çanakkale’nin merkezine ve diğer şehirlere göç edenlerle birlikte nüfus giderek azalıyor. Tevfikiye Köyü, önceleri Hisarlık adıyla biliniyordu. Bunun nedeni ise Truva Antik Kenti kalıntılarının köy halkı tarafından hisara benzetilmesi.  

2018’in Troya Yılı seçilmesi nedeniyle Tevfikiye hayli hareketli günler geçirdi. Çalışmalar sırasında arkeo-köye dönüştürülen Tevfikiye’de mitolojik ve tarihi eserlerin yanı sıra olağanüstü bir tabiat güzelliği sizi bekliyor. Yakın zamanda gerçekleşen düzenlemelerle çehresi iyice değişen Troya Milli Parkı’nı ziyaret edebilir, parkın belki de en dikkat çekici kısmını meydana getiren Truva atını görebilirsiniz. 

İstanbul’dan ve Türkiye’deki diğer bazı büyük şehirlerden Tevfikiye Köyü’ne ulaşmak için Çanakkale Havalimanı’na uçabilirsiniz. Havalimanına indikten sonra ise önce kent merkezine gelmeli, buradan köye doğru hareket eden küçük dolmuşlara binmelisiniz. Merkezden Tevfikiye Köyü’ne yolculuk normal şartlarda 30 -35 dakika sürüyor. Eğer köy ve yakınlarında geceyi geçirmeyi planlıyorsanız, Tevfikiye’de konaklama imkanlarının çok gelişmiş olmadığını anımsatalım. Çanakkale merkezdeki uygun fiyatlı otellerde kalarak buraya gün içinde kent merkezinden kalkan minibüslerle gelmeyi tercih edebilirsiniz. Diğer bir seçenekse yine Çanakkale merkezde pek zorlanmadan bulabileceğiniz kiralık araçlarla seyahat olabilir.

Tevfikiye Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 356,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.