Rustenburg Otelleri Ara

En uygun Rustenburg otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Rustenburg otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Rustenburg Hakkında

Güney Afrika’nın en hızlı büyüyen kentlerinden biri olan Rustenburg,  Magaliesberg sıradağlarının eteklerinde, ülkenin en popüler bölgesi Bojanala’da bulunuyor. Tarih, sanat ve kültür kombinasyonu bir şehir olan Rustenburg, Afrika’nın en ünlü oyun rezervlerinin yakınında macerayı hatırlatan bir konumda olsa da, bölgenin dinlence yeri olarak biliniyor.

Küçük bir kasaba havasındaki şehir aynı zamanda ülkenin kuzeybatı eyaletinin de en eski şehirlerinden. Dünyanın en büyük iki platin madeninin ikisi de sınırları içinde bulunduğundan ve dünyadaki platinin yüzde 70’ine sahip olduğundan adı ‘Platinum City’ olarak da anılıyor. 1851 yılında kurulan şehrin geçmişi ise büyüleyici bir kabile tarihine dayanıyor. Kabile savaşlarının olduğu meydanlar, anıtlar ve kalelerin yanında, kentin en görülesi yerlerinden biri de insanlığın beşiği olarak nitelendirilen ve bir Dünya Miras Alanı olan mağaraları. Mağaraları böylesine özel kılan ise soyu tükenmiş hayvanların, bitkilerin milyonlarca yıllık fosillerini içermesi. Ziyarete açık mağaralardan Wonder Cave 2.2 milyon yıllık bir kaya oluşumuyken,  Sterkfontein Mağarası’nda  ‘Bayan Ples’ takma adlı 2.8 milyon yıllık dişi kafatasını görebiliyorsunuz.

Sokakları canlı jakaranda ağaçları ile çevrili şehir birçok ünlü doğa rezervine de sahip. Güney Afrika’nın en büyük 4. milli parkı olan Pilanesburg Ulusal Parkı şehrin hemen yakınında yer alıyor ve burada Afrika’nın 5 büyüğü olarak anılan hayvanları doğal ortamında izleyebiliyorsunuz. Rustenburg Tabiat Koruma Alanı’nda ise yaklaşık 230 kuş türünü ve endemik bitkileri gözlemleyebiliyorsunuz. Tarih ve mimari dendiğinde ise Rustenburg Müzesi, Anglikan Kilisesi, Hollanda Reform ve Lutheran Kilisesi ilk kültür duraklarını oluşturuyor.  

Pretoria ve Johannesburg’a yaklaşık 110 kilometre mesafede bulunan Rustenburg sporseverlerin de çok yakından tanıdığı şehirlerden. 2010 FIFA Dünya Kupası için inşa edilen 42.000 kişilik Royal Bafokeng Stadyumu’nun yanında büyük kriket, golf ve rugbi alanları da mevcut olup, paraşüt kulüpleri ile barajlarda yapılan su sporları da kentin sportmen kimliğini oluşturuyor.

Yıl boyunca güneşli bir havaya sahip şehre en yakın havalimanı Johannesburg’daki Lanseria Uluslararası Havaalanı. Kente 105 kilometre mesafede bulunan havaalanı ile şehir arasında özel servisler ve taksilerle, ya da araç kiralayarak ulaşım sağlayabiliyorsunuz.