Araxa Otelleri Ara

En uygun Araxa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Araxa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Araxa Hakkında

Araxa, şehir merkezi yaklaşık 973 metre yükseklikte yer alan bir Brezilya şehridir. Kentin en yüksek noktası 1359 metre ile Serrra de Bocaina, en alçak noktası ise 910 metre ile Rio Capivara’dır. Kent adını, keşfedildiği esnada orada yaşayan ve “güneşin ilk görüldüğü yer” gibi bir anlama gelen “Araxax” adında bir Kızılderili kabilesinden almıştır. Araxa ekonomisinin temeli turizm, sanayi ve madencilik gibi sektörlere dayalıdır.

Brezilya’da tıbbi çamur ve maden suları ile spa bakımından ünlü olan bu şehir, turistlerin ilgisini çekmektedir. Araxa aynı zamanda önemli bir fosfat üreticisi olup Brezilya’nın en önemli fosfat üretim tesisine sahiptir. Şehirde ayrıca jet motor parçaları, roket alt montajları, ısıya dayanıklı ve yanma ekipmanlarda kullanılan niyobyum ve mayın gibi ileri sanayi ürünlerinin tedariği vardır. Brezilya’nın en ünlü pembe dizilerinden olan Dona Beja, Araxa’da çekilmiştir. Araxa ile birlikte Brezilya’nın da en sembolik otellerinden olan Grand Hotel, gerçek bir cazibe merkezidir. Grand Hotel Araxa, muhteşem mimarisi ve doğal çevresiyle mutlaka görülmeye değerdir. Brezilya’nın bu kendine has, güzel şehri Araxa, Rio de Janeiro’ya 848 km, Uberaba’ya 108 km, Sao Paulo’ya ise 549 km uzaklıkta yer almaktadır.

Araxa hava ulaşımı Araxa Havalimanı ile sağlanabilmektedir. Havalimanı, şehir merkezine sadece 4,5 km mesafede olup son derece yakındır. Havalimanından şehir merkezine yürüyerek bile ulaşılabilir. İstanbul – Araxa arası uçuşlar ise 3 veya daha fazla aktarma ile en az yaklaşık 29 saat sürmektedir.