Tatranska Lomnica Otelleri Ara

En uygun Tatranska Lomnica otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tatranska Lomnica otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tatranska Lomnica Hakkında

Tatra Dağları’nın eteklerinde doğal güzelliklerle çevrili, Slovakya’nın kış turizminde adından sıklıkla söz ettiren kasabası Tatranska Lomnica, Avrupa’da kayak der demez akla ilk gelen destinasyonlardan biri. 5 aya kadar yerde kalabilen karlarıyla harika bir kayak tatiline fırsat tanıyan bu şehirde kar olmadığı zamanlarda ise dağ tırmanışı yapılıyor. Kasabanın kayak tesisinde ise her seviyeden kayaksever için pist bulunuyor.

Şehre talep arttıkça gelişme ve modernleşme yönünde adımlar atan kayak turizmi yatırımcıları, Kamzíkovo Eğlence Parkı (Kamzikovo Indoor Fun Park) ile çocuklar için yepyeni bir alan oluşması adına çalışmalar yapıyorlar.  Tatranska Lomnica’nın ekonomik kalkınması kayak turizmiyle sağlandığı için kasaba en çok da kış aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Tatranska’nın en çok ilgi gören yerlerinden olan ve 3 avro karşılığında gezilebilen Kayak Müzesi’nde kış sporlarıyla öne çıkan isimlerle ilgili bilgiler ve spor ekipmanlarıyla alakalı sergiler mevcut.

Doğayla iç içe olma fırsatı tanıyan Slovakya’nın 9 milli parkından biri olan Tatra Milli Parkı, ülkedeki en eski milli park olma özelliğine sahip ve kuruluş yılı 1949’a kadar uzanıyor. 738 kilometrekarelik bir alana yayılan bu parkın varlığı Tatranska Lomnica’yı daha da çekici kılıyor. Çünkü bir tür geyik olan Tatra güderi gibi pek çok endemik türle karşılaşabileceğiniz parkın içinde trekking ve hiking parkurları, çeşitli dağ gölleri ve şelaleler de yer alıyor.

1992 yılında UNESCO koruması altına alınan bu parka ait Tatra Milli Park Müzesi ise Popland bölgesinde yer alıyor. 2.50 avro giriş ücreti bulunan müzede Tatra’nın doğası, tarihi ve koruma yollarına dair bilgiler veriliyor. Ayrıca zaman zaman sergiler ve film gösterimleri de organize eden müze yetkilileri, Tatra Milli Parkı fikrini ortaya çıkaran ve uygulamaya koyan kişiler için hatıra alanı da oluşturmuş. Tatranská Lomnica’nın kuzeydoğu kısmında Tatra Doğa Sergisi adı verilen bir de botanik bahçe yer alıyor. Bu müze ve bahçe sayesinde Tatra bölgesinde var olan türlerle ilgili pek çok bilgi edinmek mümkün.