Taghazout Otelleri Ara

En uygun Taghazout otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Taghazout otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Taghazout Hakkında

Çoğunlukla Berberilerin yaşadığı bir kent olan Taghazout, Fas’ın güneybatısında konumlanıyor. Şehir Atlantik sahili boyunca uzanıyor ve Atlas Dağları’nın batı eteklerinde yer alıyor. Fas’ın ilk tatil beldesi olan Taghazout’a en yakın kent 19 kilometre mesafedeki Agadır olup, mistik şehir Marakeş’e de 300 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Balıkçılık, turizm ve petrolün yanında, argan yağı üretimi de kentin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Gezginini ise cennet gibi günbatımları, denizinin dev dalgaları, beyaz boyalı evleri ve rengarenk halılarıyla büyülüyor. Agadır’la Taghazout arasında, dağlar ile çevrili muhteşem plajlar bulunuyor. Kentin plajları masmavi denizi ve tertemiz kumuyla bir tatil beldesinden öte, dünyanın en iyi sörfçülerinin de bildiği adreslerden. Özellikle de Anchor Point’ten başlayıp Hash Point’e kadar uzanan 2 kilometrelik sahil kesimiyle ‘Fas’ın sörf Cenneti’ olarak adlandırılıyor. Okyanustaki dalgaların en yüksek olduğu eylül-nisan ayları arasında sörf tutkunları Fas’ın Taghazout kıyılarına akın ediyor.

Kentin adrenalinli diğer aktivitelerinden biri de 4x4 turları olup, bir eğitmen eşiliğinde düzenlenen turlara katılabiliyorsunuz. Sakin sahillerden, çöldeki kum tepelerine ve dağ patikalarına kadar birçok farklı manzaranın içine girebiliyorsunuz. Dilerseniz muhteşem günbatımlarını da sahilde at veya deveye binip oryantal bir Fas turundan izleyebiliyorsunuz. Kentin bir diğer cennet köşesi olan Paradise Valley’i ziyaret ettiğinizde binlerce yıldır akan bir şelaleyle karşılaşıyor ve bu şelalenin oluşturduğu vadide tıpkı bir çöl vahası gibi palmiyelerin ve yemyeşil doğanın tadını çıkarabiliyorsunuz. Argan yağından yapılmış aydınlatma eşyaları, Fas’ın otantik kültürünü yansıtan dekoratif ürünler, kıyafetler ve yemekler bulmak için kentin yakınındaki Agadır’ın pazarı haftanın altı günü açık. Afrika’nın en büyük çarşısında yaklaşık 300 mağaza bulunuyor ve aradığınız herşeyi bu mağazalarda bulabiliyorsunuz.

Mistik atmosferiyle ve sunduğu doğa manzaralarına karşı yapılan yogo aktiviteleriyle de tanınan kentte neredeyse sörf merkezi kadar çok yoga stüdyosu bulunuyor. Kentin geleneksel hamamları ise turizmde önemli bir yere sahip. Kente sonbaharda, özelliklerde eylül ayında gittiğinizde sakin plajlarla ve uygun konaklama ücretleriyle karşılaşıyorsunuz. Çölden esen rüzgarın terletmediği, üşütmediği bu mevsim, kenti ziyaret için en idal zamanlardan.

Taghazout’a havayoluyla yapacağınız yolculuklarda inebileceğiniz en yakın havalimanı Agadir’de bulunuyor. Yerel otobüslerle, taksilerle veya araç kiralayarak şehir merkezine transfer yapabiliyorsunuz.